Site icon D20Haber

İntihar eden öğretim üyesi için bir mobing uygulandı iddiası daha

FETÖ/PDY’nin yükseköğrenim yapılanmasıyla ilgili açılan PAÜ Davası’na Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 42’si tutuklu 115 sanıklı davanın 5. duruşmasında tanıkların dinlenmesine başlandı. Mahkeme devam edecek celselerde 52 tanığı dinleyecek.

Bugünkü celsede ifade veren ilk isim Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Budak oldu. İfadesinde örgütün PAÜ’Ddeki faaliyetleriyle ilgili anlatimlarda bulunan Budak, 2014 yılında Yrd. Doç Dr. Havva Cilan’ın intihar ettiği olaya da değindi.

İsmail Hakkı Budak, konuyla ilgili ifadesinde, “Havva Cilan’a mobing uygulandı. Öğretim görevlisi için mbbing uygulaması ya para kazandırılmamasıdır ya da yayın yapamamasıdır. Havva Cilan’a bunlar uygulandı. Sabah 8 akşam 8 hasta baktığını, düşük maaş aldığını söylüyordu. Ben kendisine Ali Keskin ile görüşmesini söyledim. Havva’nın FETÖ’cü olmadığını biliyorum. 2002’den itibaren arkadaştık, birlikte asistanlık yaptık” dedi

2014 yılında odasında ölü bulunan ve vücuduna aşırı doz enjekte ederek intihar edildiği ileri sürülen Yrd. Doç. Havva Cilan’a Fetullahçı yapının üyeleri tarafından mobing uygulandığını daha önce de Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci, iddia etmişti. Aynı mahkemede ifade veren Prof. Dr. Fenkci, “Murat Çolakoğlu, Ali Keskin tarafından mobing uygulandı, Havva intihar etti. Bu kişiler çok kişinin kul hakkına girmiştir” demişti.

Exit mobile version