Site icon D20Haber

FETÖ operasyonlarında 7 kişi tutuklandı

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 22-28 Şubat tarihleri arasındaki operasyonlarında, deşifre olmuş örgüt mensuplarının örgütten kopmalarını önleme, haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle aranan örgüt mensuplarına yardım etme, yer temin etmek, örgüt adına para toplama ve sohbet toplantıları düzenleyerek örgütün dağılan kadrolarını tekrar bir araya getirme çabası içerisinde olan,örgüt içerisinde çözülmenin önüne geçmek amacıyla tutuklu olarak yargılamaları devam edenlerin yakınlarına maddi yardım yapmak isteyen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla 9 farklı adrese operasyon düzenlendi.

Bu operasyonlarda yakalanan 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 8 kişiden 6’sı çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. İki kişi ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, Bursa Ağır Ceza Mahkemesince 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan ve Bylock kullanıcısı olduğu bemirlenen örgüt üyesi de Denizli’de yakalandı. Bu kişi çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama emri bulunan ve öğretmenlikten ihraç edilen bir kişi de bu operasyonlarda yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Exit mobile version