Site icon D20Haber

Çetin bırakacağını açıkladı, 83 milyonluk borcu üstlenecek babayiğit aranıyor

Denizlispor’un küme düşmesinin kesinleşmesinin ardından genel kurul kararı alan yönetimin başkanı Ali Çetin, düzenlediği basın toplantısıyla geride kalan 3 yılın bilançosunu açıkladı. “Bir sürü şey söylendi, bir sürü şey konuşuldu, suskunluğumuzdan faydalanıldı. Ancak bizi de ligin sonuna yaklaşmak için bugüne kadar bekledik” diyen Çetin, şöyle devam etti:

 

GEÇ GELEN BAŞARAMADIK İTİRAFI

“Üçüncü yılımız dolduğu için normal olağan kongrenin yapılması gerektiği için dün itibariyle böyle bir karar aldık. Bütün şehir gibi, bütün taraftarlarımız gibi çok derin üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Denizlispor için biz başaramadık. Çünkü bizim gücümüz bu kadardı, tek başına yönetim kurulunun mücadelesiyle de bu işin olamayacağını biz kendimizde biliyorduk. Hiçbir destekte alamadık, iş yerlerine gidemediğimiz için hiç kimsede kalkıp ‘biz para verelim’ demez. Biz bunu daha önce ilk yıl ve 2’inci yılın ilk 4 ayı kapı kapı dolaşarak bir şekilde hallediyorduk. Şuna inanın gittiğimiz her dönemde bizi hiç kimse kapıdan çevirmedi. Gidemeyince maalesef maddi boyutta biraz sıkıştık, bu hale gelmiş olduk.”

“35 MİLYON TL DENİLEN BORÇ 73 MİLYON TL ÇIKTI”

Göreve geldikleri dönemde kulübün zor durumda olduğunu, kendilerine söylenen borcun ise 2 katı çıktığını öne süren Çetin, ”Buradaki rakamları herkes yazdı, çizdi, konuştu. Şimdi rakamların gerçeklerini hep birlikte tek tek açıklayacağım” diyerek, şunları kaydetti:

“Geldiğimiz gün bize teslim edilen borcun miktarının tamamı 35 milyon 543 bin TL, bu kayıtlarda görünen borç. Ancak borç bu değilmiş, borç 73 milyon 200 bin TL’ymiş. Geldiğimiz günden sonra yapılan sözleşmelerin hiç biri cari hesaplara geçilmemiş, alacaklarına geçilmemiş. İşin özü şu şampiyon olduğumuz gün, bayrağı kaldırdığımız gün 72 milyon 300 bin TL bizim borcumuz vardı. 71 Milyon 700 bin TL biz aldığımız gün kulübün borcu vardı. Bunun o günkü döviz kuruna göre bedeli 11 milyon 71 bin euro. O günkü kurda 6.53, yani tüm gelirlimizden bunun 40 milyonuna yakınını biz hallettik. Süper Lig’e bir sonraki yıla 43 milyon 378 bin TL ile devrettik. Eski ödemeleri ödedik ve 43 milyon 378 bin TL borcumuz kaldı. Süper Lig’e çıktıktan sonra yine aynı azimle mücadeleyle aynı şekilde devam ettik ve en son 30 Nisan 2021 itibariyle 83 milyon 982 bin 467.10 TL, yani bu euro olarak 8 milyon 604 bin 761 bin euro borç ile devrettik. Şimdi 11 milyon Euro’dan almışız, 9 milyon Euro’dan 30 Mayıs 2021 itibariyle biz bu kulübü sezon sonu itibariyle teslim ediyoruz.”

“KÜFÜR EDEMEZSİN, UCUNDA ÖLÜM DE VARSA BEN BURADAYIM”

Kendisine, annesine ve babasına küfür edildiğini öne süren Çetin, “Son düdüğe kadar kulübümüzün bayrağını sallayacağız. Ayın sonunda kongrede çiçeklerimiz ile yeni gelen yönetim kim olursa karşılamaya gider elimizden geldiği kadar onlara destek oluruz. Bayramdan sonra denetim uzmanları kulübümüzün şu rakamların tamamını incelenmesini yapacak. Buradan herkese sesleniyorum. Her taraftar grubundan mali bilgisi olan 2 kişi, şehrimizin en iyi mali müşavirlerinden 2 kişinin bu incelemeye katılsın. Yarın bizim yaşadıklarımızın yaşanmaması için bu incelemeye davet ediyoruz. Burada elimizden geldiği kadar bayrak sallamışız. Sen bana, benim 84 yaşındaki babama, 80 yaşındaki anneme küfür edemezsin. Biz köylü çocuğuyuz, yaparsan karşılığını bulursun. Ucunda ölümde varsa ben buradayım. Hodri meydan, bana küfür edemezsin. Biz buraya küfür, hakaret yemeye gelmedik. Eleştirebilirsin, belirli bir sınırın vardır” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)

Exit mobile version