Site icon D20Haber

COVID-19’lu hastaların sınavına giren öğretmenlere koruyucu kıyafet verilmedi iddiası

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve sendika üyeleri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü girişinde “Tedbirsiz Görev İstemiyoruz” yazılı pankart açıp açıklama yaptı. COVID-19 tehlikesinin yaşamın her alanında etkisini göstermeye devam ettiğini belirten Aydoğan, bu süreçten en çok eğitimin etkilendiğini, yüz yüze eğitim yapılamaz hale gelindiğini belirtti.

Hafta sonunda ülke genelinde yapılan KPSS ve önceki haftalarda yapılan diğer sınavlarda pandemi koşullarına uymayan, tedbirsizliğin üst düzeye ulaştığı sınavlar yapıldığını söyleyen Aydoğan, “Bir alışveriş merkezine bile girerken ateşimizin ölçüldüğü, birçok yerde sosyal mesafe kuralları için uyarıldığımız, maske takmayanlara cezaların bile kesildiği bu dönemde sınavlarda bu kurallar yeterli düzeyde uygulanmamaktadır. Kantinler kapalı, su sebilleri yasaklandı, iki oturum süresince bir okulda sınava giren öğretmen 7-8 saat boyunca ne içecek ne yiyecek. İki saat öncesinden okula çağırıyorsunuz ama bir içme suyunu tedarik edemiyorsunuz. Dezenfektanı bile olmayan, tükenen okullarımız var. Kendi makam odalarında konfordan ve itibardan geri kalmayan yöneticiler öğretmenlerin ve okulların temel gereksinimleri için nedense ödenek bulamıyorlar” dedi.

Konuyla ilgili hafta sonunda yapılan KPSS’den örnek veren Aydoğan, “Bu hafta sonu Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde (3. kat 2 nolu salon) temaslı 18 kişinin ve COVID’li 22 kişinin olduğu iki ayrı sınıfta öğretmen arkadaşlarımız yeterli tedbirler alınmadan, tulum bile verilmeden görevlendirilmiştir. Bir öğretmenim, ‘evet bu sınavda görevliyim ama devletim benim sağlığımı düşünüyor, tedbirler üst düzeyde’ diyecek güveni bulmuyorsa, bunu hissedemiyorsa burada insan sağlığı hiçe sayılıyor demektir. Bu sınıfların sınavlarında görevli öğretmen, sağlık personeli, polis, şoför ve diğer kamu görevlilerimiz de en iyi durumda temaslı gurubuna girdi. Bu kişilerin hayatlarından kim sorumlu olacaktır? Sayın rektörümüz, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz siz bu koşullarda sınav görevi yapabilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version