Site icon D20Haber

İş bırakma eylemine katılan hekimlere maaş kesme cezası

İldeki aile sağlığı merkezlerinde görev yapan 650 hekim ve sağlık çalışanından 200’ü iki günlük iş bırakma eylemine katıldı. Bu eyleme katılanların tamamına maaş kesintisi uygulandı. Kesintinin ardından 150 hekimin Denizli İdare Mahkemesine kararın iptali ve kesintinin iadesi davası açtığı belirtildi.

Denizli Aile Hekimleri Derneği (AHED) Başkanı Bilge Karaomca Ök, “Cezalar usulsüzdür. Eyleme katılanlar sendikal haklarını kullanmışlardır. Bilgi verilmeden, savunma alınmadan kesintiye gidilmiştir” açıklamasını yaptı.

“SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dernek merkezinde basın toplantısı gerçekleştirerek Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’nin birinci yılını doldurduğunu belirten Ök, “Aile hekimlerine uygulanan haksız ceza, baskı ve mobbinge dayanak oluşturan, demokratik haklarımızı elimizden alan ceza yönetmeliğinin yürürlüğe girişinin birinci yılı. Bir yıldan bu yana ceza yönetmeliğinin geri çekilmesi ya da isteklerimiz doğrultusunda revize edilmesi için mücadele ediyoruz. Diğer taraftan aile hekimleri olarak uzun süredir çözüm bekleyen sorunların çözümü için çabalıyoruz. Bu sorunlar sadece biz hekimlerin sorunları değil aynı zamanda birinci basamak sağlık hizmetlerini ve toplum sağlığını yıkıma götürecek nitelikte. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ancak sağlık bakanlığı sesimizi duymamakta ısrar ediyor” dedi.

“42 FARKLI MADDE İLE CEZALANDIRILIYORUZ”

İş bırakmaların devam edeceğini belirten Ök, “İllerde sözleşme fesih komisyonları kuruluyor. 42 farklı madde ile cezalandırılmaya çalışılıyoruz. Birçok arkadaşımız yoksulluk sınırının altında hak ediş alıyor. Son on yılda hak edişlerimizin yüzde 50’den fazlası eridi. Yönetmelik düşünce ve fikir hürriyetini hedef alıyor. Onlarca farklı işi aynı gün içinde yapmamız bekleniyor. Mobbinge maruz kalıyoruz. Tüm bu haksızlıklara, toplumun ve halkın sağlığı için sessiz kalmamakta kararlıyız” diye konuştu.

ARDIÇ: HEKİMLER SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç ise, aile sağlığı merkezlerinin halkın en çok ihtiyaç duyduğu birinci basamak hizmeti verdiğine dikkat çekerek, “Hekimler bu sistemde sorunlarla boğuşuyor. Mali sorunların yanı sıra özlük hakları ve cezalandırma yönetmeliği ile ilgili çok ciddi sorunlar var” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version