Site icon D20Haber

Denizli’de 4.558 kişi kanser taramasından geçirildi

Dünya genelinde giderek artan, toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke yol açan ve erken tanının hayati öneme sahip olduğu kansere karşı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından nisan ayı boyunca tarama çalışmaları gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı tarafından Denizli’ye gönderilen mobil araç ile Çivril, Çardak, Acıpayam ve Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin 38 kişi meme kanseri, 640 kişi rahim ağzı kanseri ve 880 kişi kolon kanseri taramasından geçirildi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, konuyla ilgili açıklamasında, “Bir ay boyunca hummalı bir tarama gerçekleştirdik. Bundan sonra kanserle olan savaşımız yine devam edecek. Pamukkale ve Merkezefendi KETEM’lerde eğitim, danışmanlık, farkındalık yaratma, sigara bırakma polikliniği ve hedef nüfusa yönelik olan toplum tabanlı kanser tarama çalışmaları ücretsiz olarak yürütüyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz koordinasyonunda ilçelerde yaşayan kadınlarımızı düzenli aralıklarla KETEM’lere getirerek taramalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Denizli’nin çok yakında kendi kanser tarama TIR’ına sahip olacağını bildiren Öztürk, “Bakanlığımız tarafından gönderilen mobil kanser tarama TIR’ında elde ettiğimiz sonuçları gördükten sonra Denizli Sağlık Müdürlüğümüz bünyesine bir araç kazandırmak için çalışmalara başladık. Bunun müjdesini de çok yakın zamanda sizlerle paylaşacağız” dedi.

Exit mobile version