Site icon D20Haber

DDH’da kanserle ilgili ameliyatlar yapılabilecek

Kemoterapi, radyoterapi, nükleer tıp, radyoaktif iyot merkezi gibi kanser tanı ve tedavisinde önemli yer tutan merkezleri bünyesinde barındıran Denizli Devlet Hastanesi’nde Cerrahi Onkoloji Kliniği de hizmete sunuldu. Bu birime Cerrahi Onkoloji uzmanı olarak Op. Dr. Ogün Aydoğan atandı.

Göreve başlayan Aydoğan, “Kanser tedavisi birçok uzmanlık dalının işbirliği içerisinde doğru ve zamanında tanıyla geciktirilmeden tedaviyi gerektirir. Kanserli bölgenin ameliyat edilerek tedavi edilmesinde rol alan cerrahi onkoloji, tanı ve tedavinin diğer alanlarında da önemli paya sahiptir. Cerrahi tedavide amaç erken evre hastalarda tümör dokusu kalmayacak ölçüde cerrahi yapılmasıdır. Denizli Devlet Hastanesi’nde meme, mide, yemek borusu, ince barsak, kolorektal, karaciğer, safra kesesi, pankreas, tiroid, yumuşak doku, cilt kanseri gibi ameliyatları, kapalı ve açık cerrahi yöntemlerle yapacağız” dedi.

Gastroenteroloji Cerrahi Uz. Dr. Esin Şair de “Bölümümüzde yemek borusu hastalıkları, mide ve 12 parmak bağırsağı hastalıkları, ince ve kalın bağırsak hastalıkları, karaciğer, pankreas, safra kesesi, safra yolları hastalıkları uzmanlarınca değerlendirilip tedavi edilmektedir. Hastalar teknolojiyi ve çağdaş gelişmeleri yakından takip eden geniş deneyim ve beceriye sahip bir ekip tarafından hasta odaklı yaklaşım ile evrensel standartlarda da destek alınmakta, gereklilik halinde girişimsel radyolojik işlemler de yapılmaktadır. Kanser tanısı konan hastaların takip ve tedavileri ilgili branşların uzmanlarının oluşturduğu konseyce değerlendirilmekte, gastroenteroloji cerrahisine ihtiyaç duyulan hastaların ameliyat öncesi veya sonrası onkolojik takip ve tedavileri düzenlenmektedir” diye konuştu.

Exit mobile version