Site icon D20Haber

Kente uzak mahallelerde 65 yaş üzeri için aşı ekipleri oluşturuldu

Pamukkale’de ilçe merkezine uzak olan ve gezici sağlık hizmeti verilen mahallelerde ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşların covid-19 aşıları, randevu almalarına veya herhangi bir sağlık kuruluşuna başvuru yapmalarına gerek kalmadan, Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince bulundukları yerde toplu olarak yapılıyor.

İlçenin Kurtluca, Güzelpınar, Cankurtaran, Karataş, Akdere, Uzunpınar ve Gözler mahallelerindeki 65 yaş ve üzeri vatandaşların birinci doz aşıları tamamlandı. Bu mahallelerdeki aşılanma oranının yüzde 95’in üzerinde olduğu bildirildi.

Hedeflerinin bir an önce sırası gelen vatandaşların aşılanmalarını sağlamak olduğunu belirten Pamukkale İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşe Erdoğan, kırsal bölgedeki vatandaşların aşılanmaları için Pamukkale Kaymakamlığı ile birlikte program yaptıklarını, buralarda ikamet eden vatandaşların okul, kahvehane ve açık pazar yerinde gerekli önlemler alınarak aşılarının yapıldığını ifade etti.

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu da İlçe Sağlık Müdürlüğüne gerekli personel ve araç desteğini sağladıklarını, “Ben nasıl aşı olacağım, beni sağlık ocağına, hastaneye götürecek kimsem yok” diyen yaşlı kadının aşı için gelen ekipleri gördüğünde yaşadığı mutluluğun verilen hizmetin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

Exit mobile version