Site icon D20Haber

Öztürk’den öğrenci affı yasa teklifi

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, yasa teklifiyle ilgili olarak Şenol Sunat ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, lisans programına 2014-2015 güz yarı yılında başlayan öğrenciler için azami sürenin dolduğunu, ancak kendilerine öğretimlerini tamamlamaları için azami süre verilen öğrencilerin asgari sorunlarına bile çözüm bulunamadığını, 2021-2022 döneminin birçok öğrenci için açılamadan kapandığını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorununun barınma olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Ama iktidar öğrencilerimize diyor ki, paran yoksa üniversitede barın-ma. Bu sorun, çözmeye niyetiniz var ise öngörülebilir ve çözülebilir bir sorun. Ama niyet her krizi fırsata çevirmek olunca, iktidar bunu da bir nimet olarak kabul edip, iktidara yakın sözde kamu yararına çalışan vakıflara kaynak aktarmayı barınma sorununa çözümmüş gibi sunmaya çalışıyor” dedi.

Covid-19 salgınının öğrencileri etkilediğine, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin birçoğu ailelerinin yaşadığı şehirlere dönmek zorunda kaldığına, hastalık nedeniyle derslere giremeyen, ikamet ettiği bölgede internet erişimi imkanı olmayan ya da ekonomik sıkıntısı nedeniyle uzaktan eğitim materyallerine erişemeyen, çalışmak zorunda olduğu için derslere katılamayan öğrencilerin bu süreçten fazlasıyla etkinlendiğine işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

“Şu an sadece ekonomik imkansızlıkları nedeniyle kayıt bile olamadığı için eğitim hakkı elinden alınan on binlerce öğrencimiz bulunmaktadır. Yine bağlı bulundukları yükseköğretim kurumlarında azami eğitim süresini her ne sebeple olursa olsun tamamlayamayan öğrencilerimiz meclisimizden bir af beklemektedir. Biz diyoruz ki, terör suçundan hüküm giymemek, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilmemek koşuluyla öğrencilerimize bir şans tanıyalım ve 2021-2022 yılı öğretim yılında okullarına devam edebilmeleri için
bir düzenleme yapalım ve bunun için acele bir adım atalım. Bu yeterince imkan sunamadığımız gençlerimize bir borcumuzdur. Eğitim hakkı elinden kayıp gidecek gençlerimizin çığlığını duyun.”

Exit mobile version