Site icon D20Haber

Merkezefendi Belediyesinin CHP’li başkanı hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde eşi Mehmet Ali Doğan ile birlikte Servergazi Mahallesi’ndeki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kullandı. Doğan, daha sonra da aynı okulda sandık konulan sınıfları ziyaret edip, sandık görevlilerini selamladı, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI İTİRAZ ETTİ

Bu sırada AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Doğan’ın yanına gelerek dışarıya çıkmasını istedi. Bu arada, Doğan hakkında tutanak tutuldu. Seçim yasaklarına uyulmadığı iddiasıyla ilgili şikayet üzerine Merkezefendi 2. Bölge İlçe Seçim Kurulu suç duyurusunda bulunulması kararı aldı.

DOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Hakkındaki gelişmeyle ilgili açıklama yapan Doğan, sandık kurullarına nezaket ziyaretinde bulunduğunu, herhangi bir propaganda yapmadığını söyledi. Doğan, “Oyumu kullandığım okuldaki sandıkları geziyordum. AKP’li bir kişi ‘giremezsiniz’ dedi. Saygı sınırlarını aşmaya başladı. AKP bina sorumlusu olduğunu söyledi. Sandıkları gezebileceğimi söyledim. Küçük bir tartışma oldu. Daha sonra AKP ilçe başkanı geldi. Dışarı çıkmamı istedi. Vatandaşlar da rahatsız oldular. Zaten ziyaretim bitmişti. Ayrıldıktan sonra hakkımda suç duyurusunda bulunulması talebiyle tutanak tutulmuş. Propaganda yaptığım öne sürülmüş. İlçe seçim kurulu suç duyurusunda bulunulması yönünde karar vermiş. İl seçim kuruluna itiraz edilecek” dedi.

Exit mobile version