Site icon D20Haber

Varlıker: Turist kafilesi otobüslerine Kaleiçi mecburi olsun

CHP Merkezefendi İlçe Başkankanı Tolga Varlıker, geçtiğimiz cumartesi günü CHP Merkezefendi İlçe Örgütü olarak Kaleiçi esnafını ziyaret ettiklerini, 50 den fazla esnaflagörüşüp, sorunlarını ve önerilerini dinlediklerini bildirdi.

Görevi devraldığımız ilk günden beri hep “Dert, dert yerinde, dertlilerle dinlenir” dediklerini kaydeden Varlıker, “Kaleiçi kışın donuyor, yazın yanıyor.En büyük problemleri yıllardır çözülemeyen çatı sorunu. Çarşının üzerinin kapatılması her dönemin en büyük sorunu olarak Denizli kamuoyunda yer alıyor. Esnafın tamamı, çarşının kışın buz gibi olduğunu yazın ise çok sıcak olduğunu söylüyor ve soruyor: Siz yağmur altında alışveriş yaparmısınız? Yazın 40 derecenin altında gölge olmadan alışveriş yaparmısınız? Esnafımız ağız birliği etmişçesine ‘yağmurda, rüzgarda, karda mallarımızı koruyamıyoruz. Mallarımız zarar görüyor. Tentelerle engellemeye çalışıyoruz fakat tenteler rüzgara, yağmura dayanmıyor. Hem hemen yıpranıyor hem de çok çirkin bir görüntüsü var’ diyor” dedi.

SİT alanı olduğu için yıkılamadığını, restorasyon da yapılamadığını ifade eden Varlıker,yeniden düzenleme yapılması gerektiğini, bir kısmı otopark olarak ele alınabileceğini, şu anki halinin çöplük gibi olduğu,esnafın ne yapılacaksa bir an önce yapılmasını istediğini belirtti.

Kaleiçi Çarşısı için Merkezefendi İlçe Başkanlığı olarak bir projeleri olduğunu ifade eden Varlıker,“Örnekleri yurt dışında olan bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Pamukkale’yi ziyaret edecek turistleri taşıyan tur otobüslerinin tamamını mecburi olarak Kaleiçi’ne yönlendirmeliyiz. Şu anki balık halinin olduğu yeri veya pazaryerinin bir kısmını tur otobüsleri için park yeri yapıp, çarşı girişini bu bölümde yeniden düzenleyip hizmete açılabilir. Bu uygulama Kaleiçi Çarşısı’nı kendiliğinden büyük bir değişime sokacaktır. Hem mağazalar kendilerini yenileme ihtiyacı hissedecek hem de ürün çeşitliliği farklılaşacak, dolayısıyla Kaleiçi, Denizli turizmi ve Denizli ticari hayatı için çok önemli bir konuma gelecektir. Dünyanın her yerinde turistler gittikleri ülkelerin açık pazar yerlerini, açık alışveriş alanlarını, sokaklarını ve caddelerini gezer. Bunu da Denizli’mizde, tur otobüslerini mecburi olarak 2-3 saatliğine Tarihi Kaleiçi Çarşısı’na yönlendirerek başarabiliriz” diye konuştu.

Exit mobile version