Site icon D20Haber

Sancar: Pamukkale Belediyesi’nden Kendin pişir kendin ye ihalesi

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, düzenlediği basın toplantısında, Pamukkale Belediyesi’nin iftar yemeğiyle ilgili yapılan ihaleyi eleştirdi. Sancar, “İhaleyi yapan Pamukkale Belediyesi, başkanı Hüseyin Gürlesin. İhaleyi kazanan PAKTAŞ, başkanı Hüseyin Gürlesin” diyerek, “İhaleyi veren ile ihaleyi alan nasıl aynı kişiler olabilir?” diye sordu.

“6 AYDIR YANIT VERİLMİYOR”

Basın toplantında, ihaleyle ilgili yaptıkları başvuruya 6 aydır yanıt verilmediğini belirten Sancar, “2003 yılında Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, AKP İktidarı döneminde devletin ve kurumların şeffaflaşacağı, idarenin hesap verir hale geleceği, Vatandaşların hak ve özgürlüklerinin daha büyük bir güvence altında olacağı vaadiyle çıkarılmıştır. Buna karşın bilhassa belediyeler vatandaşların bilgiye ulaşmasının, önünde en büyük engel olmaya devam etmektedirler. Kamu idareciliğinde hesap vermeme ve ben yaptım oldu anlayışı sürüp gitmektedir. Örneğin Pamukkale Belediye Başkanlığına 7 Kasım 2016’da yaptığımız ve kanunen 15 gün içinde cevaplanması gereken bilgi edinme başvurusuna yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hala bir yanıt verilmemiştir” dedi.

“2’SİNİN BAŞKANI DA GÜRLESİN”

Pamukkale Belediye Başkanlığı’nın yaklaşan Ramazan ayı vesilesiyle yaptığı 2017 yılı ramazan ayı iftar yemeği mal alımı ihalesi konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi görev kabul ettiklerini belirten Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“14/04/2017 tarihinde yapılan bu iftar yemeği ihalesine 4 firma katılmış ve sonunda ihaleyi “Paktaş Organizasyon Petrol ve Temizlik Hizmetleri Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.” kazanmıştır. Şöyle dışarıdan baktığınızda çok şeffaf görünen bu ihaleyi kazanan PAKTAŞ Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı acaba kimlerdir? İşte ana konu burada yatmaktadır. Maalesef ihaleyi alan PAKTAŞ Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’dir. PAKTAŞ Firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan’dır.”

Şimdi size soruyoruz: İhaleyi veren ile ihaleyi alan nasıl aynı kişiler olabilir. Hele Ramazan ayı gibi en kutsalımız olan bir ayda verilecek iftar yemeği gibi en ulvi bir hayır işinde bile nasıl ihaleye fesat karıştırabiliyorsunuz anlamak çok zor. Pamukkale Belediye Başkanı görevini kötüye kullanmış ve usulsüz ihale yapmıştır. Kamu İhale Kanunu açıktır. Kimlerin ihaleye katılamayacağı çok alenidir. Hem ihale veren makamın başkanı hem de ihaleyi alan şirketin başkanı olamazsınız.”

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

İhalenin “kendin pişir kendin ye” usulü yapıldığı söyleyen Sancar, “Bu vesileyle usulsüz olduğuna inandığımız bu ihaleyi belgeleriyle birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ve yandaş anlayışıyla Belediyenin ihalelerini kendi şirketine veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’den şikayetçi olacağımızı ve bugüne kadar Pamukkale Belediyesinden PAKTAŞ Şirketine verilen tüm İhalelerin sorgulanması adına takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle arz ediyoruz. Sayın Gürlesin bu yaptığınız İhale Kamu İhalesi olmamış bu tam anlamıyla “kendin pişir kendin ye” olmuş. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendisi pişirip kendisi yemeye çalışanların daima karşısında olacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın” diye konuştu.

Exit mobile version