PAÜ Kampüsü’ne “ağaç kesilerek anaokulu yapılacak” iddiası – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. PAÜ Kampüsü’ne “ağaç kesilerek anaokulu yapılacak”...

PAÜ Kampüsü’ne “ağaç kesilerek anaokulu yapılacak” iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 17:04Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 17:08
PAÜ Kampüsü’ne “ağaç kesilerek anaokulu yapılacak” iddiası

CHP Denizli İl Gençlik Kolu Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü’nde yapılacak anaokulu için 100 dolayında ağacın kesileceğini iddia etti. Odabaşıoğlu, “O kadar boş alan varken ağaçların yoğun olduğu botanik bahçe ile sera arasındaki alana anaokulun yapılması için ihaleye çıkılması aymazlıktır” açıklamasını yaptı.

CHP İl Gençlik Kolu Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, yaptığı açıklamayla PAÜ Kampüsü’ne inşa edilecek anaokulunu gündeme getirdi. Odabaşıoğlu’nun açıklamasında, 2 Haziran’da ihaleye çıkılan anaokulunun, açılışı yapılan “Botanik Bahçesi” ile TEMA Vakfı’nın kurucusu Hayrettin Karaca’nın ismiyle anılan meşeliğin arasındaki alana yapılacağına dikkat çekildi.

REKTÖR BAĞ’A SERT ELEŞTİRİLER

Anahtar teslimi yapılacak anaokulu inşaatının 2020/226942 kayıt numarası ile 2 Haziran’da ihaleye çıkarıldığını bildiren Odabaşıoğlu, 2 bin 372 metrekare alanı kapsayan betonarme anaokulu için 12 Haziran 2018’de de ihaleye çıkıldığını, ancak iptal edildiğini anımsattı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a sert sözlerle yüklenen Odabaşıoğlu, “Övünerek fotoğraf verdiği ‘botanik bahçesi ziyarete açıldı ‘haberini sadece şov için yaptığı aşikâr hale gelmiştir. Çünkü o kadar boş alan varken, ağaçların yoğun olduğu botanik bahçe ile sera arasındaki alana anaokulun yapılması için ihaleye çıkılması aymazlıktır. Hayrettin Karaca Meşeliği diye isim koyduğu alanın bir kısmındaki ağaçları keserek başlayacağı bu proje Bağ’ın onu atayan zihniyet gibi doğa düşmanı olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Anaokulu yapılmasına karşı olmadıklarının altını çizen Odabaşıoğlu, “Bizler Pamukkale Üniversitesinin değerini bilen, aynı zamanda çevre dostu olan gençler olarak, bu felakete derhal ‘dur’ denilmesinin farkındayız. Anaokulu yapılmasın demiyoruz. Pamukkale Üniversitesi içerisinde o kadar ağaçsız alan varken ağaçların kesilerek, hem de 1 gün önce övündüğün botanik bahçesinin bir kısmını katlederek anaokulunun yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.