Site icon D20Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘mangal milliyetçisi misin’ sorusu

Denizli’ye gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çardak Havalimanı’ndan Bağbaşı Mahallesi’nden Lavin Otel’e geçti. Burada 40 dolayında sanayici ve işadamıyla yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantının ardından da basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

“SANAYİCİ ARA ELEMAN SIKINTISINDAN ŞİKAYETÇİ”

Toplantıda kendisine iletilen sorunlara değinen Kılıçdaoğlu, “Bize iletilen sorunlardan birisi ara eleman sıkıntısı. Sanayiciler, ‘biz ara eleman sıkıntısı çekiyoruz’ diyor. ‘Fabrikayı kuruyoruz, üretimi yapıyoruz ama ara eleman bulmakta zorlanıyoruz’ diyorlar. Eğitim sisteminden şikayetçiler ve bu eğitim sisteminin sanayinin önünde engel olduğunu ifade ettiler. Türkiye’ye yabancıların gelmesi ve burada sanayicilerle işbirliği yapmaları çok önemli. Son birkaç yılda yabancıların Türkiye’ye gelmediği, Denizli’ye gelmediğini, endişe duyduklarını ifade ettiler” dedi.

“STRATEJİLER HAZIRLANMALI”

Türkiye’nin sanayiden turizme bir stratejisi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Biz kendilerine şunu aktardık. Her ülkenin bir sanayi stratejisi, tarım stratejisi, turizm stratejisi vardır. Önümüzdeki 20 yılda, 100 yılda Türkiye nereye gidecek, neleri üretecek, turizmde nereye, tarımda nereye, sanayide nereye bütün bunların hepsinin masaya konulması, buna uygun stratejilerin gerçekleşmesi gerektiğini kendilerine söyledik. CHP Genel Başkanı olarak CHP’nin önümüzdeki süreçteki stratejisini 5 ana başlık halinde bütün ayrıntılarıyla kendileriyle paylaştık” diye konuştu.

“HESAP BİLMİYORSA BANA GELSİN”

Bu arada soruları da yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Vize krizinin 50 milyon dolarlık bir zararından söz etmiştiniz. Bu konuya tekrar değerlendirir misiniz?” sorusunu “Sayın Erdoğan az önce yaptığı konuşmada ‘bu 50 milyar lira nereden çıktı ?’diye soruyor. Kendisine önerim şu: Torunu herhalde matematik biliyordur. Torununu yanına alsın, bir de hesap makinesi alsın ve dolardaki 1 kuruş artışın maliyetini çıkarsın. Bu kadar basit… Eğer bu hesabı yapmaktan acizse gelsin bana ben kendisine bir hesap vereyim” diye yanıtladı.

“CİDDİ SORUNLAR VAR”

“Sanayi şehri Denizli’de atılması gereken adımlar ne?” sorusuna da Kılıçdaroğlu,”Hükümetin sağlıklı ve tutarlı bir planlama yapması lazım. Denizli kamudan beklediği yatırımları almıyor. Ama Denizli ihracatta Türkiye’de sekizinci. Türkiye’deki 500 büyük firma arasında 10 büyük firma var. Denizli’de büyük bir potansiyel var. Turizm açısından hak ettiği turisti alamıyor, turizm alanları yeteri kadar tanıtılamıyor. Burada Büyükşehir açısından da büyük sorunlar var. Turizm bölgelerine gerekli özen, gerekli ilgi gösterilmiyor. Tarımda yaşanan ciddi sorunlar var. Bunların hepsini biliyoruz ve bunları aşmak mümkün. Bunları nasıl aşacağımızı da sanayici arkadaşlarımıza madde madde anlattım. Ve dedim ki bizim bu açıklamalarımız sizin kafanızda herhangi bir soru bırakıyorsa, endişe bırakıyorsa bize rahatlıkla söyleyin. Çıkışta sunu gördüm. Evet, Türkiye demokrasisini geliştirmek zorunda olan bir ülkedir, Türkiye üretmek zorunda olan bir ülkedir. Türkiye güçlü bir sosyal devlet olmak zorundadır. Türkiye komşuları ve bütün dünyayla barış içinde yaşamak zorundadır” karşılığını verdi.

ERDOĞAN’IN ELEŞTİRİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan’ın eski başbakanlardan Bülent Ecevit’e yönelik eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan rahmetli Bülent Ecevit için çok sert cümleler kullandı. Bir anlamda onun milliyetçiliğini sorguladı. Rahmetli Ecevit’in yaşı ve sağlığı istismar edilmemeli. Hele hele ölen bir insanın yaşından yola çıkarak istismar etmek asla ve asla doğru değildir. Eğer sen Ecevit’in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan türkiye’nin milliyetçiliğin Kıbrıs’ın beşparmak dağlarına yazdı. Afyon tarlalarına yazdı. Onun milliyetçiliği yürekli milliyetçiliktir. Ne söylediyse arkasında durur. Şimdi ben sayın Erdoğan’a sormak istiyorum sen milliyetçi geçiniyorsun e Yunan Adaları’na bak, Ege Adaları’na bak… Ege’de bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Beyefendi sen milliyetçiysen senin milliyetçiliğin ne? Makam milliyetçiliği mi? Neden adalara sahip çıkmıyorsun? Hem Amerikan hem İngiliz belgelerinde Türkiye’ye ait olan adalarda şu anda Yunanistan bayrağı dalgalanıyor Bunun yanıtını istiyorum Erdoğan’dan. Ecevit’le uğraşma. Allah rahmet eylesin. Ecevit bu ülkeye hizmet etmiş birisidir. Niye onunla uğraşıyorsun?” dedi.

Exit mobile version