Kılıçdaroğlu fezlekesinde soruşturma açılanlar arasında Karaca da var – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu fezlekesinde soruşturma açılanlar arasında Karaca...

Kılıçdaroğlu fezlekesinde soruşturma açılanlar arasında Karaca da var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2021 Cuma - 00:35Güncelleme: 16 Nisan 2021 Cuma - 04:49
Kılıçdaroğlu fezlekesinde soruşturma açılanlar arasında Karaca da var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasının istendiği fezlekeyle ilgili olarak aralarında Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın da bulunduğu 17 MYK üyesi hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Fezleke, CHP’nin hazırladığı ve hakkında toplatma kararı verilen “21 soruda FETÖ’nün siyasi ayağı” broşürü gerekçe gösterilerek hazırlanırken, “eser sahibi belli değil” denilerek CHP Genel Başkanı, Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcılarından oluşan MYK üyelerinin sorumlu olduğu belirtildi. Bu kapsamda, Kılıçdaroğlu ve broşürün basıldığı dönemde görevde olan 17 isim hakkında soruşturma açıldı.

SORUŞTURMA AÇILANLAR

Fezlekede, Kılıçdaroğlu ile birlikte soruşturma açılanlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da bulunuyor. Diğer isimler; MYK üyeleri Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, Gamze Akkuş İlgezdi, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, Ahmet Ünal Çeviköz, Onursal Adıgüzel, Ahmet Tuncay Özkan, Yıldırım Kaya, Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Yunus Emre ve Fethi Açıkel olduğu bildirildi.

FEZLEKEDEKİ SUÇ İSNATLARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ekrem Aydıner'in hazırladığı 7 sayfalık fezlekede, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve dönemin CHP MYK’sı hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığına alenen tahrik ve aşağılama”, “iftira”, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlarından takibat yapılabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

CHP’lilere, broşürle ilgili Cumhurbaşkanı’na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, iftira, hakaret suçlamalarının yöneltildiği fezlekede, suça ilişkin cezai sorumluluğun Siyasi Partiler Kanunu ve CHP Tüzüğü uyarınca Genel Başkan ile Merkez Yönetim Kuruluna ait olduğu vurgulandı.

Fezlekede, broşürün anlatımının Kılıçdaroğlu tarafından yapılmış gibi hazırlandığı kaydedilerek, içeriğinde yer alan Kılıçdaroğlu’nun resmedildiği karikatürler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile FETÖ Elebaşısı Fetullah Gülen’in birlikte çekilmiş eski tarihli fotoğrafları da suçlamaya dayanak gösterildi.