CHP’li meclis üyelerine yerel yönetim eğitim verildi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li meclis üyelerine yerel yönetim eğitim...

CHP’li meclis üyelerine yerel yönetim eğitim verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2019 Perşembe - 11:23Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe - 11:23
CHP’li meclis üyelerine yerel yönetim eğitim verildi

CHP Genel Merkezi’nce düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Meclis Üyeleri Eğitimi” gerçekleştirildi. CHP’li belediye meclis üyelerinin katıldığı eğitim çalışması iki ayrı oturumda yapıldı ve katılımcılara yerel yönetime ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Merkezefendi Belediyesi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’ndaki “Yerel Yönetimler ve Meclis Üyeleri Eğitimi”ne Milletvekili Teoman Sancar, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı.

AKBABA: HALKIN SORUNLARINI DİLE GETİRİN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan eğitimin açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Mahir Akbaba yaptı. Bu toplantıyı daha önce yapmayı planladıklarını, ancak araya iptal edilen Honaz ve İstanbul seçimlerinin girdiğini söyleyen Akbaba, “Bu eğitimin yapılmasını çok arzuladık. Parti okulumuzun eğitimiyle belediye meclis üyelerimize yüklenen görevler ve yükümlülükler neler onları konuşacağız. Karşılaşılan sıkıntıları ele alacağız. Sizlerden istediğimiz halkın sorunlarını eksiksiz dile getirmeniz, çözümü konusunda çalışmalar yapmanızdır. ‘Martın sonu bahar olacak, her şey çok güzel olacak’ demiştik. Denizli’de her şeyin çok daha güzel olması için sizlerin görevi büyük” dedi.

CANLI: İKTİDARA GİDEN YOL PARTİ OKULU

CHP Parti Okulu Eğitim Birimi Üyesi Tuba Canlı ise, eğitimleri çok önemsediklerini belirterek, “İktidarın yolu parti okuludur. Eğitimi Yerel Yönetimler başkanlığı ile birlikte hazırladık. Toplam 6 ders verilecek. Bu derslerin sonunda katılımcılar sertifikalarını alacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki ayrı salonda eğitim çalışmasına geçildi. Katılımcılar; CHP tüzük, yönetmelik ve programına göre belediye meclis üyelerinin görev ve sorumlulukları, katılımcı yerel yönetim anlayışı, belediyelerde imar ve planlama, etkili iletişim ve halkla ilişkiler, stratejik plan konularında bilgilendirildi.