Site icon D20Haber

CHP’den Zeytinli Bahçe ve Zeytin yaylası açıklaması

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ndeki Zeytinli Bahçe’de basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, partililer ve o çevrede oturan doğaseverler katıldı.

Yaptıklarının siyasi bir eylem değil, insani ve vicdani bir duruş olduğunu belirten Akbaba, “Bugün yanımızda ruhunu ranta satmayanlar, doğaya ve çevreye saygı duyanlar, yeşile ve güzele sahip çıkanlar, parklarımıza ve dağlarımıza göz koyanlara dur diyenlerle birlikteyiz. Bugün burada olanlar; tek bir adamın, hukuki mücadelesine çıktığı, bu yolda tehdit edildiği, makam odalarında aba altından sopa gösterildiği ama yılmadığı, yolundan dönmediği ve hem yerel hem de üst mahkemede 2 yıllık mücadelesini kazandığına tanıklar edenlerdir. Adı gibi, inandığından dönmeyen İnanç Özden’e ve meslektaşım, üstadım Av. Hasan Tolga Özalp’e bugün bizi Zeytinli Bahçede bir araya getirdikleri için selam olsun. Bugün burada olanlar daha 2 yıl önce Zeytinli Bahçede eşleriyle çay içerken, torunlarını çocuklarını salıncakta sallayan, kaydıraktan kaydıran insanlardır” ifadelerini kullandı.

Sözlerini, “Bugün burada olanlar tek bir adamın, hukuki mücadelesine çıktığı, bu yolda tehdit edildiği, makam odalarında aba altından sopa gösterildiği ama yılmadığı, yolundan dönmediği ve hem yerel hem de üst mahkemede 2 yıllık mücadelesini kazandığına tanıklar edenlerdir” diye sürdüren Akbaba, şunları kaydetti:

“Adı gibi, inandığından dönmeyen İnanç Özden’e ve meslektaşım, üstadım Av. Hasan Tolga Özalp’e bizi Zeytinli Bahçede bir araya getirdikleri için selam olsun. Bugün burada olanlar daha 2 yıl önce Zeytinli Bahçe’de eşleriyle çay içerken, torunlarını çocuklarını salıncakta sallayan, kaydıraktan kaydıran insanlardır. Bugün burada olmak doğaya farklı metotlarla yanlış müdahale edelere hesap sormaktır. Bugün burada olmak herkesin ve hepimizin boyun borcudur.

Sadece Zeytinli Bahçe mi? Yapay şelale için çölde vaha, Denizli’mizin en keyifli yürüyüş rotalarından biri, 1. derece sit alanı olan Zeytin Yaylası’ndaki su kaynağındaki doğa tahribatını birkaç arkadaşımızla yerinde gördüğümüzde, su kanallarını takip edince yaylanın suyunun neden kesildiğine içimiz kan ağlayarak tanıklık ettik.

Tanıklık ettik ki; yaylanın suyu, Tema Park diye ağaçları kesmenin ötesinde dağı delip dozerlerle tıraşlanıp dümdüz edilen adını Seyir Tepesi koydukları yapay şelaleye aktarılacakmış. Göz yuman, görmezden gelen Orman Bölge Müdürü memleketimizden bir başka yere tayin olur ama bozulan doğasıyla yaşayacak olanlar bizleriz.

Alın size doğayla barışık harika bir öneri: Doğayı tarumar edip yapay şelaleli bir Seyir Tepesi garabeti yaratacağınıza oradaki tarihi taş ocağını bir müzeye çevirmek tüm dünyaya örnek bir doğa müzesi yapmak çok mu zor dostlar? Ama en acısı da ne biliyor musunuz? Adına Seyir Tepesi dedikleri o yer artık bir cinayet tepesi, biliyor musunuz?

AKP’li Pamukkale Belediyesi’nin yaptırdığı yapay şelale inşaatında kopan vinçten 30 metre aşağıya düşen Afganistanlı işçiler yaşamını yitirdi. Hükümet, belediye ve taşeron firma hukuk dışı kanunsuz işçi çalıştırmış. Sorarım size insan canını hiçe sayandan doğayı canlıdan sayması umulur mu? Ne tahrip edilen doğanın yeri ne de ölümüne sebep olan insanların yerini hiçbir şelale dolduramaz.

Önce insana saygı, önce insana ev sahipliği yapan doğaya saygı, gayemiz utanç duyacağımız kapkara değil, çocuklarımızla, torunlarınızla huzurla yaşayacağımız yemyeşil bir gelecek. Gerisi laf-ı güzaf.

Önümüzdeki günlerde, halihazırda etütlerini tamamladığımız üzere, tüm doğayı sevenleri Zeytin Yaylası’na sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hep birlikte bu güzel yaylanın ve göletin haykıran sesi olacağız, Denizli’mize birlikte sahip çıkacağız.”

Konuşmanın ardından basına açıklamasına katılanlar Zeytinli Bahçe’ye fidan dikti.

Exit mobile version