Arpacı: Faturalar 3 ay ötelensin – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arpacı: Faturalar 3 ay ötelensin

Arpacı: Faturalar 3 ay ötelensin

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Nisan 2020 Cuma - 10:08Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma - 10:08
Arpacı: Faturalar 3 ay ötelensin

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, elektrik, doğal gaz ve su faturaları ödemesinin 3 ay ötelenmesini isterken, kırsal kesimde sağlık taraması yapılması çağrısında bulundu.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları ve Pamukkale Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, coronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Vatandaşların bu dönemde devletten ve yerel yönetimlerden fedakarlık beklediğini belirten Arpacı, zor durumda olan vatandaş için olmazsa olmaz tüketim kalemlerinden elektrik, su ve doğal gaz kullanım bedellerinin en azından salgının kontrol altına alındığı tarihe kadar ertelenmesini, 3 ay ötelenmesini istedi.

GEZİCİ ARAÇ ELEŞTİRİSİ

DESKİ’nin gezici araçla su tahsilatına çıkmasını eleştiren Arpacı, “Birçok büyükşehir belediyesi, derman belediyecilik adı altında su faturasının tahsilatı konusunda erteleme, borcu olsa da suyun kesilmemesi, hatta suyu kesilen abonelerin sularının açılması gibi kolaylıklar sağlarken, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen DESKİ gezici vezne aracı su tahsilatı konusunda bir skandala imza atmaktadır. Sözde vatandaşın ayağına giderek ona kolaylık sağlar gibi görünürken, hem evde kalmaları gereken 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşı fatura ödemek için evden çıkmalarına sebebiyet vereceksin hem de zaten maddi sıkıntı içerisinde olan vatandaşı salgın tehlikesi geçinceye kadar tolere edemeyeceksin, tahsilat derdine düşeceksin. Böyle zamanda vatandaşın sağlığı ve ekonomisi düşünülmeyecekte ne zaman düşünülecek? Belediyelere ve dağıtım şirketlerine ödenemeyen faturalar nedeniyle hizmetler kesilmemeli ve faiz işletilmemelidir” dedi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ DİYALOG ÇAĞRISI

Pamukkale Belediyesi yönetimini meclis üyeleri ve muhtarlarla ortak haraket etmekmekle eleştiren Arpacı, “Öyle bir belediye var ki, muhalefette olan belediye meclis üyelerini son bir ayda bir kez bile aramamış. En son 9 Mart tarihinde yapılan Pamukkale Belediyesi Meclis toplantısında temas kurulmuş. Tam bir ay geçmiş. Ülke COVID-19 ile mücadele ediyor. Pamukkale Belediyesinden vatandaşın beklentisi çok, ancak hizmet yok. Salgınla mücadelede belediyeler kurumlarla eşgüdümlü şekilde çalışmalıdır ve muhalefete çalışmalarla ilgili bilgiler verilmelidir. 65 yaş altı vatandaş maske bekliyor. Maske artık piyasada bulunamazken ve derman belediyeler vatandaşına maskeyi kendi imkanları ile yaparken, Pamukkale Belediyesi ortada görünmemektedir. Pazarda dağıttıklarından bulabilirsen ve kalmışsa şansına bir tane alabilirsin. Ya sonra? Vatandaş hastaneye gidemiyor. ilaç bulamıyor. Özellikle kırsaldaki ve ya dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara yönelik sağlık taraması yapacak sağlık ekipleri oluşturulsa, gezici donanımlı araçlar ile vatandaş sağlık kurumuna gitmeden evinde taramadan geçse en azından salgın hastalık bulaşma riski de ortadan kalkmış olur” diye konuştu.

İlçedeki 61 mahallede vatandaşlarla ve muhtarlarla irtibat halinde olduklarını kaydeden Arpacı, “Öyle bir duruma gelindi ki gıda yardımına muhtaç duruma gelen on binlerce vatandaş varken, Pamukkale Belediyesi bu konuda ne muhtarlarla temas halinde ne belediye meclis grubu ile ne de vatandaş ile. Tüm paraları kel tepeye aktarmış olmak vatandaşa en ulaşılması gereken zamanda ulaşmamak ve cevap vermemek ne yazık ki olacak iş değildir” ifadelerini kullandı.