Karaca: Çiftçilerin borçları 2 yıl ertelensin – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Çiftçilerin borçları 2 yıl ertelensin

Karaca: Çiftçilerin borçları 2 yıl ertelensin

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2020 Perşembe - 16:45Güncelleme: 9 Temmuz 2020 Perşembe - 16:46
Karaca: Çiftçilerin borçları 2 yıl ertelensin

Pamukkale, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde meydana gelen dolu ve sel felaketini TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, çiftçilerin borçlarının faizsiz 2 yıl ertelenmesi gerektiğini belirterek, “Zararları karşılanmalı ve TARSİM şartı aranmamalı” dedi.

Pamukkale, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde meydana gelen sel ve dolu felaketlerinin ardından ürün kaybı yaşayan çiftçiler, borçlarının ertelenmesini ve zararlarının karşılanmasını istiyor.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Pamukkale ilçemizde Akköy, Göremezdi, Çeşmebaşı, Kavakbaşı ve Develi Mahalleleri ile Sarayköy ilçemizin Ada ve Tosunlar Mahallesindeki pamuk tarlalarının tamamı dolu felaketi nedeniyle perişan olmuş durumda. Yine Acıpayam ilçemizde Darıveren, Dedebağı ve Köke Mahallelerimizde sel ve dolu nedeniyle biber, kavun, karpuz üreticileri tamamen ürünlerini kaybetmiş durumda” diye konuştu.

Çiftçilerin taleplerini dile getiren Karaca, “Sel ve dolu felaketinden zarar gören çiftçilerimiz borçlarının faizsiz olarak en az 2 yıl süreyle ertelenmesini ve TARSİM şartı aranmaksızın zararlarının bir önce giderilmesini talep etmektedir. Bu afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunuyor, tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.