Karaca’dan insan haklarına dayalı örgütlenme açıklaması – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan insan haklarına dayalı örgütlenme açıklaması

Karaca’dan insan haklarına dayalı örgütlenme açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Aralık 2020 Pazartesi - 11:45Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi - 11:46
Karaca’dan insan haklarına dayalı örgütlenme açıklaması

CHP’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tüm illerde insan haklarına dayalı bir görgütlenme modelini yaygınlaştıracaklarını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yazılı açıklamasında, 81 ilin insan hakları CHP’nin insan haklarına dayalı örgütlenme modelini illerde yaygınlaştıracaklarını vurgulayan Karaca, “İhlallerin önlenmesine yönelik olarak yurttaşlarımızın hak bilincine erişmesini ve hak arama yöntemlerini anlatacağız. Güven ilişkisi sağlanıp, birey ve ailelerin yanında yer alınacak. Yerelde kolaylaştırıcılığı sağlamak için barolar ve STK’lar ile iş birliği yapılacak” ifadelerini kullandı.  sorumlularıyla toplantılar yapıldığını, bu toplantılarda insan haklarına dayalı örgütlenme modelini nasıl hayata geçireceklerini ele aldıklarını bildirdi.

İl örgütlerinde insan hakları sorumlularının belirlendiğini, online yapılan ilk toplantıda yol haritasını katılımcılık ilkesiyle birlikte oluşturduklarını kaydeden Karaca, il sorumlularıyla düzenli aylık toplantılar ile bir araya gelmeyi ve politika üretmeyi öngördüklerini, bölgesel ve yerel bazlı izleme ve gözlem çalışmaları planladıklarını ifade etti.