Karaca: İnsan hakları eylem planı kandırmacadır – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: İnsan hakları eylem planı kandırmacadır

Karaca: İnsan hakları eylem planı kandırmacadır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2021 Çarşamba - 15:31Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba - 15:31
Karaca: İnsan hakları eylem planı kandırmacadır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti’nin açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı”nda belirtilen konuların Türkiye Cumhuriyeti’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelerde ve Anayasa’da yer aldığını belirterek, söylenenleri “ göstermelik ve kandırmaca” olarak nitelendirdi.

CHP Genel Merkezi’nde bugün "İnsan Hakları Eylem Planı" konulu basın açıklaması yapan Gülizar Biçer Karaca, “En son söyleyeceğimizi başta söyleyelim. İnsan Hakları Eylem Planı açıklamasında dağ fare doğurdu, AKP AKP’ye muhalif oldu” ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Eylem Planı’nın CHP grup toplantısının yapıldığı saatte açıklanmasının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçek gündemi kamuoyuyla paylaşmasının kaynağında sansürleme çabası olduğunu söyleyen Karaca, şöyle devam etti:

“Açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı, geçmişte olduğu gibi bugün ve bugünden sonra uygulanmayacaktır. Hak ve hukuka saygısı olmayan bu zihniyetin açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı göstermeliktir, kandırmacadır. Artık herkesçe malum olduğu üzere saray iktidarı eriyor, tükeniyor, bu tükenişi durmak için çırpınıyor, gündemi değiştirme çabalıyor ama nafile. Açıklanan eylem planı, bu çırpınışın, yarattıkları Türkiye’nin itirafnamesidir. Bu belgeyi özeleştiri belgesi olarak kabul ederiz. Ancak insan hakları ve özgürlükler adına daha fazlası olduğunu söylemeyi zul sayarız. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı eylem planı bir masaldır. Artık anlatacak hikayesi kalmayan sarayın tek adamı, milleti masal anlatarak oyalamaya çalışıyor. Açıklanan eylem planı Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler nezdinde taraf olduğumuz yerine getirmekle yükümlü olduğumuz haklardır. Fazlası değildir yeni bir şey yoktur.”

Açıklamada yer alanların Anayasa’da ve Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelerde olduğunu kaydeden Karaca, “Sayın Erdoğan, dün elinize yazılıp verilen ve prompterden okuduklarınız Türkiye Cumhuriyetinin imzaladığı, onayladığı uluslararası sözleşmelerde zaten var. Dün anlattıklarınız anayasamızda zaten var, siz uygulamıyorsunuz. Sayın Erdoğan, yoksa saraya muhalif olanları insan olarak kabul etmiyor musunuz? 19 yıldır aklınız nerdeydi? 19 yıldır elinizi bağlayan mı vardı? 1.2 milyon avro alıp ekran karşısına çıkıp millete, hakları gasp edilenlere masal anlatmayı bırakın. Mevcut yasaların gereğini yerine getirin, yasaları uygulayın yeter. Ya da artık gölge etmeyin, sandığı getirin başka ihsan istemiyor bu millet sizden” dedi.