Karaca’dan Bozkurt Belediyesi ile ilgili haciz soruları – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan Bozkurt Belediyesi ile ilgili haciz...

Karaca’dan Bozkurt Belediyesi ile ilgili haciz soruları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2021 Çarşamba - 17:41Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba - 21:27
Karaca’dan Bozkurt Belediyesi ile ilgili haciz soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bozkurt Belediyesi'nde yaşanan haciz konusu ile ilgili "Bozkurt'a ne yaptığınızın farkında mısınız? Sayın Belediye Başkanına itibar suikastı mı planlamıştınız?” sorularını yönelterek, yapılanın kumpas olduğunu ve bunun da millet vicdanında çöktüğünü söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde, Bozkurt Belediyesinde yaşanan haciz olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Haciz için maddi değeri çok daha yüksek alternatifler sunulduğunu, ancak makam koltuğuna ve makam aracına göz dikilerek asıl niyetin ortaya konulduğunu belirtti.

Bozkurt Belediyesinde çalışırken iş kazası geçiren Mehmet Uygun’un açtığı dava sonucu 600 bin lira tazminat kazandığını, davanın 2019 yılı sonunda sonuçlanmasının ardından taksitle ödemeyi kabul eden Uygun’a 100 bin lira ödendiğini anlatan Karaca, “Fakat daha sonra anlaşmadan vazgeçen Uygun ve avukatı, 8 Mart günü belediyeye gelerek başkanlık makamında bulunan koltuklar ile makam aracını haczetmişti. Makamda bulunan Atatürk portresinin de haczedilmek istendiğini söyleyen Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, buna müsaade etmediğini sosyal medya hesabından paylaşmıştı” dedi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Haciz işlemi sonrası Uygun’a sosyal medya hesabı açıldığını öne süren Karaca, "O güne kadar Mehmet Uygun'un tespit edilen bir sosyal medya hesabı bulunmamakta. Bu hesap açtırılıyor. Hesap yeni açılmasına rağmen AK Parti Denizli İl Başkanlığı, resmi hesabından 20 dakika sonra Mehmet Uygun’un açıklaması 'hakikat' diyerek paylaşılıyor. Şimdi buradan soruyorum: AKP İl Başkanlığı, Mehmet Uygun'un bir facebook hesabı açtığını ve bu hesabı açtıktan sonra bir açıklama paylaştığını 20 dakika içinde nasıl öğrendi? Kendi resmi hesabından nasıl paylaştı? Bunun takdirini Denizlili hemşehrilerime bırakıyorum” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ YILDIZ’I DA ELEŞTİRDİ

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’ın konuyla ilgili meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayı da eleştiren Karaca, “Ahmet Yıldız diyor ki: Çok üzüldüm. Bozkurt'un böyle bir şeyle gündeme gelmesi beni üzdü. Bozkurt adına üzülen Ahmet Yıldız, Mehmet Uygun’un paylaşımını kendi sosyal medyasında paylaşıyor” ifadelerini kullandı.

"MAKAM ODASINDA PİCASSO'NUN TABLOSU MU VARDI?"

Makam odasındaki Atatürk portresinin de haczedilmek istenmesine tepki gösteren Karaca, “Ben, şimdi soruyorum: Bozkurt Belediye Başkanı’nın odasında haciz mahallinde Atatürk portesi dışında herhangi bir tablo var mıydı? Orada Picasso'nun tablosu mu vardı, onu mu haczedeceklerdi? Sayın belediye başkanımız, belediye başkan yardımcısı ve orada bulunanların ‘tablonun haczine ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceğiz’ tepkisi üzerine tablo haczedilemiyor” dedi.

“BOZKURT’A NE YAPTIĞINIZ FARKINDA MISINIZ?”

Kumpas kurulmak istendiğini ve bunun milletin vicdanında bozulduğunu ifade eden Karaca, "Bozkurt'a ne yaptığınızın farkında mısınız? Bozkurt'u neyle gündeme getirdiğinizin farkında mısınız? Buradan soruyorum haczi kabil ve değeri daha yüksek işyeri, araziler, araçlar var iken neden sadece makam koltuğunu ve makam aracını haczetmek için geldiniz? Bu şekilde sayın Belediye Başkanına itibar suikastı mı planlamıştınız?” sorularını yöneltti.