Karaca: Zamlar çiftçiyi vurdu, üretemiyorlar – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Zamlar çiftçiyi vurdu, üretemiyorlar

Karaca: Zamlar çiftçiyi vurdu, üretemiyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2022 Cuma - 10:18Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma - 11:44
Karaca: Zamlar çiftçiyi vurdu, üretemiyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yapılan zamların vurduğu çiftçinin üretemez hale geldiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaptığı yazılı açıklamayla bugün Denizli’de programı olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, “Kullandıkları gübre en az 4 kat arttı. Son 6 ayda tarlalarını sürmek için kullandıkları kullandıkları mazot yüzde yüz pahalandı. Bu da yetmiyormuş gibi, kullanmak zorunda oldukları elektrik zamları nedeniyle çiftçimiz üretemez hale geldi. Hayvancılık sektöründeki yurttaşlarımız, artık elektrik faturaları nedeniyle hayvanları sağamaz hale geldi” ifadelerini kullandı.

Kendisine ulaşan çiftçilerin yaşadıkları problemleri aktardığını kaydeden Karaca, “Emekçi kardeşlerimiz, mazottaki KDV ve ÖTV indirilsin, gübredeki KDV oranı düşürülsün, elektrikteki vergiler kaldırılsın ve elektrik devlet tarafından sübvanse edilsin istiyor” dedi.

İthalata dayalı tarım politikasıyla üreticinin bitirildiğini ifade eden Karaca, tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerin üretmesi ve üretmeye devam edebilmesi için görmeyen gözlerin artık onları görmesini istediklerini sözlerine ekledi.