Karaca: THK’nın uçakları ve taşınmazları neden satılıyor? – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: THK’nın uçakları ve taşınmazları neden...

Karaca: THK’nın uçakları ve taşınmazları neden satılıyor?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2020 Pazar - 13:12Güncelleme: 12 Nisan 2020 Pazar - 13:15
Karaca: THK’nın uçakları ve taşınmazları neden satılıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, geçen yılın kim ayında kayyum atanan Türk Hava Kurumu’na (THK) ait 11 uçağın ve 10 taşınmazın satışa çıkarılması hakkında bilgi edinme başvurusunda bulundu. Karaca, “THK’nın mallarının satışa çıkarılmasının nedeni nedir?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamada, THK’nın kuruluş amacını hatırlatarak, “Türk Hava Kurumu, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulmuş olup, amacı havacılığı Türk milletine benimsetmek ve sevdirmek üzere ilmi, teknik, turistik ve sportif alanda faaliyet göstermektir. Bugün gelinen noktada AKP iktidarı, THK’yı kuruluş amacından uzaklaştırmıştır. THK, kamuoyunda en çok tartışılan kurumlardan biri haline gelmiştir. Özellikle de 2019’un yaz aylarında yaşanan orman yangınlarında THK’nın yangın söndürme uçaklarını kullanmaması büyük tepkiye yol açtı” dedi

UÇAKLARIN İHALESİ 13 NİSAN’DA!

Satışa çıkarılan uçaklar ve taşınmazlarla birlikte kayyumun THK’yı yönetemediğinin göstergesi olduğunu belirten Karaca, THK’ya ait 7 taşınmazının satış ihalesinın geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandığını, ancak taşınmazların bedeli ilanlarda belirtilmediğini ve son bir ayda kuruma ait 10 taşınmazını satışa çıkarıldığına dikkat çekti.

2 Nisan’da ise 11 uçağının satış ihalesinin yayımlandığını, uçakların ihalesinin 13 Nisan’da, taşınmazların ihalesinin ise mayıs ayında yapılacağını kaydeden Karaca, “Corona salgını devam ederken THK’nın malları neden satışa çıkarılıyor?” diye sordu

THK İLE İLGİLİ HER SÜREÇ ŞEFFAF YÖNETİLMELİ!

THK mallarının satışa çıkarılmasının nedenini, ihale bedellerini ve elde edilen gelirlerin nereye harcanacağının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurgulayan karaca, “Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan THK ile ilgili her sürecin şeffaf yönetilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi şarttır” ifadesini kullandı.