Karaca: Okul malzemeleri satan esnaf zorda – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Okul malzemeleri satan esnaf zorda

Karaca: Okul malzemeleri satan esnaf zorda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2020 Cuma - 13:32Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma - 13:32
Karaca: Okul malzemeleri satan esnaf zorda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, pandemi sürecinde yüz yüze eğitim yapılamaması nedeniyle okul malzemeleri satan esnafın zorda kaldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kaleiçi Çarşısı, Bayramyeri, Saltak, Çaybaşı ve Kınıklı’da kırtasiye, çanta, forma ve benzeri okul malzemeleri satışı yapan esnaf ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Esnafın okulların açılmamasından dolayı sıkıntı yaşadığını, kredilerini ödemekte zorlandığını, erteleme beklediğini söyleyen Karaca, “Okulların açılmamasından esnafımız olumsuz etkilendi. İş yerlerinin çoğu kapanmış, kredi çeken esnafımız, kredisini ödeyemeyecek durumda. Esnafın halini görmezden gelemeyiz. Devletin kendi alacağından fedakarlık yapması gerekir. Okul malzemeleri, kırtasiye ve kıyafet satan esnaf, okulların açılmamasından iki kat fazla etkilendi. Tek bir forma satışının ardında 12 alt sektör ve çalışanı var. Mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyorlar” dedi.

Karaca’ya sıkıntılarını anlatan esnaf ise, “Milli Eğitim Bakanlığı, hep okullar açılacakmış gibi açıklamalarda bulundu. Üç ydan beri tüm okul formalarının üretimini yaptık, teminini sağladık, mağazamıza getirdik. Bugün geldiğimiz noktada normal zamandaki işlerimizin ancak yüzde 5’ini yapabildik. Normal zamanda günlük 600-700 civarı müşteri gelirdi. Şimdi toplasan 10 müşteri ancak geldi. Hazırladığımız ürünlerin hepsi elimizde kaldı. Dokuzuncu aydan itibaren sıralı çeklerin ödemesi var. Bu çekleri ödememiz mümkün değil. Bunun iki çözümü var ya okullar açılacak ya da çek, vergi ve kirada finansman destek sağlanacak. Bunlar yapılmazsa bizi çok kötü, çok sıkıntılı günler bekliyor” ifadelerini kullandı.

Esnafın talepleri, CHP milletvekilleri tarafından raporlandırılarak genel merkeze iletilecek.