Karaca: Avdan’da santral yapımını durdurmak yetmez iptal edilmelidir – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Avdan’da santral yapımını durdurmak yetmez...

Karaca: Avdan’da santral yapımını durdurmak yetmez iptal edilmelidir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mayıs 2020 Cumartesi - 14:35Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi - 14:35
Karaca: Avdan’da santral yapımını durdurmak yetmez iptal edilmelidir

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Avdan Termik Santrali projesinin durdurulduğu açıklamaları üzerine “Durdurmak yetmez, iptal edilmelidir” dedi.

Tavas’ta yapılması planlanan, ancak su kaynakları, tarım alanları, yaşam alanları ve halk sağlığı üzerinden tehditler içermesi nedeniyle kamuoyunda tepki oluşması üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan tarafından “proje durduruldu” açıklaması yapıldı.

Bu açıklamaya ihtiyatlı yaklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Termik santral projesinin durdurulduğuna dair açıklamanın henüz resmi bir açıklama niteliği taşımadığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerinde bu konuda bir duyuru olmadığının altını çizen Karaca, “Çevre ve ekoloji mücadelesinde durdurma işlemleri, muhalefetin tepkisini dindirme, projeyi sümen altı etme olarak tecrübe edilmiştir. Bu nedenle resmi kurumlarca projenin iptal edildiği, ÇED olumsuz kararı verildiği duyurulmadıkça, resmi olarak açıklanmadıkça mücadelemiz sürecek" dedi.

Sürecin takipçisi olduklarını kaydeden Karaca, "Kimse büyüyen doğa hakları mücadelesinin hızını kesmek için oyalayabileceklerini zannetmesin. Tavas'ta termik santral projesi iptal edilene dek biz ayaktayız, halk sağlığını hiçe sayan yanlış projelerin karşısındayız. Toplumun tüm duyarlı kesimleriyle birlikte termik konusu Denizli gündeminden tamamiyle çıkana, proje iptal edilene dek takipçisi olacağız, mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.