Çavuşoğlu: PAÜ, Bağ Ailesi’nin çiftliği değildir – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Çavuşoğlu: PAÜ, Bağ Ailesi’nin çiftliği değildir

Çavuşoğlu: PAÜ, Bağ Ailesi’nin çiftliği değildir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2020 Cuma - 22:26Güncelleme: 7 Ağustos 2020 Cuma - 22:26
Çavuşoğlu: PAÜ, Bağ Ailesi’nin çiftliği değildir

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr Hüseyin Bağ’ın eşine özel kadro açtığı iddialarıyla ilgili “PAÜ, Bağ Ailesi’nin çiftliği değil” açıklamasını yaptı.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yazılı açıklamasında, PAÜ Rektörü’nün göreve geldiğinden bu yana tüm enerjisini eşine uygun kadro ayarlamaya harcadığını, bunu asli görevi bellediğini, liyakatsiz ve torpilci anlayışın Denizli’nin gururu olmuş Pamukkale Üniversitenin itibarını zedelediğini kaydetti. Çavuşoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Sürekli olarak eşine kadro ayarlamakla uğraşan Sayın Rektör, daha önceki yaptığı atamalarda bakanların ve YÖK’ün devreye girerek durumu yanlış bulmasıyla geri adım atmış olsa da görülüyor ki eşine kadro ayarlama sevdasını içinden atamamıştır. Ülkemizde işsizliğin tavan yaptığı bugünlerde Sayın Rektör, alınacak öğretim görevlisi için öyle şartlar belirliyor ki, sınava ancak bir kişi girebiliyor ve bu kişi de Sayın Rektör’ün eşi oluyor. Yani belirlenen şartlar adrese teslim atama amaçlı kişiyi tarif ediyor. Koca üniversitenin hiçbir işi, bilim üretme derdi kalmamış tüm mesaisini Rektör beyin eşinin kadro işine adıyor. Ayrıca sayın rektörün daha geçtiğimiz günlerde gündeme gelen; mahkeme kararlarını tanımaksızın, yargı otoritesini reddedercesine yine inatla yapmış olduğu adrese teslim, liyakatsiz atamalar da düşünülünce durumun vahameti daha da gün yüzüne çıkıyor. Pamukkale Üniversitesi, Bağ Ailesi’nin çiftliği değildir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, bu utanç ortadan kaldırılmalıdır.”