Çavuşoğlu: İktidarın kutuplaşma politikası birlikteliği sarsıyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Çavuşoğlu: İktidarın kutuplaşma politikası birlikteliği sarsıyor

Çavuşoğlu: İktidarın kutuplaşma politikası birlikteliği sarsıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2021 Perşembe - 11:26Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe - 12:38
Çavuşoğlu: İktidarın kutuplaşma politikası birlikteliği sarsıyor

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, AK Parti’nin kendi iktidarını koruyabilmek için toplumu kutuplaştırmaya devam ettiğini öne sürerek, bu politikanın Türkiye’nin birlikteliğini kökünden sarstığını kaydetti.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yazılı açıklamasında, 19 yıllık AKP iktidarında ayrımcılık, ötekileştirme ve kutuplaştırmanıh gündelik hayatın olağan bir parçası haline geldiğini ifade etti. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidarın, farklılıklardan çatışma üreten tutum ve davranışları Türkiye’nin birlikteliğini kökünden sarsmaktadır. Kendi iktidarlarını korumak ve beceriksizliklerinin üstünü kapatmak için uyguladıkları toplumu bölme stratejileri nedeniyle halkımız bedel ödemek zorunda kalmaktadır. Son olarak TBMM’de onaylanarak yürürlüğe giren İstanbul sözleşmesinden Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile çıkılması, ötekileştirme politikasının bir sonucudur.”

CHP’nin nefret veya kinin değil, karşılıklı saygı ve anlayışın egemen olduğu bir Türkiye ve dünya için politika üretmeye devam ettiğini diye getiren Çavuşoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi, toplumsal barışı tehdit eden nefret söylemine karşı, çoğulcu ve dayanışmacı değerlerle mücadele etmektedir. CHP, insanı aklı, vicdanı ve irfanıyla özgür kılan bir toplumu savunmaktadır. Hükümet yetkililerinin söylemlerine sıklıkla yansıyan önyargı, kin ve nefret, toplumsal barış ve bir arada yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, özgürlükçü demokratik ülkelerin tarafları yakınlaştıran uzlaşmacı siyasetinin aksine, AK Parti’nin kutuplaşma temelli bir anlayışı sürdürdüğünü, kendi taraftarları arasındaki ilişkileri sıkılaştırmak ve sağlamlaştırmak için sürekli karşıt hedefler yaratma çabası içine girdiğini, nefret söyleminin bu siyasi mobilizasyonu sağlamakta kullanılan temel araçlardan biri haline geldiğini sözlerine ekledi.