Çavuşoğlu: Hububatta sıfır gümrük vergisi çiftçiyi zora sokacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Çavuşoğlu: Hububatta sıfır gümrük vergisi çiftçiyi...

Çavuşoğlu: Hububatta sıfır gümrük vergisi çiftçiyi zora sokacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ekim 2020 Cuma - 10:17Güncelleme: 23 Ekim 2020 Cuma - 10:18
Çavuşoğlu: Hububatta sıfır gümrük vergisi çiftçiyi zora sokacak

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, hububatta uygulanan gümrük vergisinin sıfırlanmasını eleştirerek, bunun yerli üretime darbe vuracağını, zorda olan çiftçiyi daha da zora sokacağını belirtti.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, buğday, arpa, mısır ve mahlut ithalatında gümrük vergisinin yıl sonuna kadar sıfırlandığını anımsatarak, bu kararla buğday, arpa ve mısır ithalatına kapıların sonuna kadar açıldığını, buğdayda yüzde 45, arpada yüzde 35, mısırda yüzde 25 olarak uygulanan gümrük vergisinin sıfırlanmasının ürününü en azından maliyetinin üzerinde satmaya çalışan çiftçiyi daha da zora sokacağını ifade etti.

Mazot, gübre ve ilaç gibi yüksek girdi maliyetleriyle boğuşan çiftçilerin mağduriyetinin katlanarak artacağını kaydeden Çavuşoğlu, 18 yıllık AKP iktidarının Türk Tarımını bitirme noktasına getirdiğini bildirdi. Çavuşoğlu, sözlerine şunları ilave etti:

"Köylerimize gidiyoruz,üreticilerimizle görüşüp sorunlarını takip ediyoruz. Üreticilerimiz mevcut sorunlarına çözüm beklerken bir de ithalatta vergi sıfırlanıyor. Zaten köylerimizde artık belirli bir yaşın altında tarım işiyle uğraşan kişi neredeyse kalmadı. Pandemi sürecinde yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Böyle giderse paramız olsa bile ekmek bulamaz duruma geleceğiz. Alınan bu karar, 18 yıllık tarım politikasının çöktüğünün, çürüdüğünün göstergesidir. Bu zor günlerde devlet, yerli üreticiye destek vermez ve ithalatın önünü açmaya devam ederse sayıları her geçen gün azalan yerli üretici de kalmayacak. Bu durumda insanlar açlıktan birbirini mi yiyecek?"