Coşkun: YKS’ye girecek öğrenciler ile ailelerini koruyacak önlemler alınmalı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Coşkun: YKS’ye girecek öğrenciler ile ailelerini...

Coşkun: YKS’ye girecek öğrenciler ile ailelerini koruyacak önlemler alınmalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2020 Cuma - 10:33Güncelleme: 26 Haziran 2020 Cuma - 10:34
Coşkun: YKS’ye girecek öğrenciler ile ailelerini koruyacak önlemler alınmalı

CHP Denizli İl Eğitim Sekreteri Melike Coşkun, sınav günlerinde sokağa çıkma yasağının yeterli olmadığını savunarak, YKS’ye girecek öğrenciler ile ailelerini korumaya yönelik önlemlerin alınmasını istedi.

CHP Denizli İl Eğitim Sekreteri Melike Coşkun, hafta sonunda yapılacak YKS ile ilgili açıklamasında, iki hafta önce yapılan Milli Savunma Üniversitesine giriş sınavı ile geçen hafta yapılan Liselere Giriş Sınavı’nda pandemi sürecine yönelik hiçbir tedbir alınmadığının görüldüğünü, ne sınava giren öğrencilere ne de aileleri için güvenli sosyal mesafe kurallarına uygun şartların sağlanamadığını ifade etti. Bu haftasonu da yapılacak olan sınavda aynı görüntüler yaşanmasını istemediklerini belirten Coşkun, şunları kaydetti:

“Pandemi koşullarında her türlü itiraza rağmen bu sınavları yapıyorsanız, önlemleri almak ve milyonlarca genci ve ailesini korumakla mükellefsiniz. Hastalığın yayılmasını önlemek sadece bireylerin değil, devletin de sorumluluğundadır. Sadece sınav günleri sokağa çıkma kısıtlaması getirmek yeterli bir önlem değildir. Öğrencilerin sınav salonlarına alınmaları ve sınavdan çıktıkları esnada, ailelerin okulların çevresinde bekledikleri alanlarda sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmasını  mutlaka sağlamalısınız. Uygun fiziksel koşulları yaratmalısınız. Aksi takdirde hastalıkla mücadelede ülke çapında önemli yaralar alırız. Hayatlarının belki de en önemli sınavına girecek olduklarından, kaygı düzeyleri zaten yüksek olan gençlerimize bir de hastalık korkusu yaşatmamalısınız.”