Bombalı saldırıda katledilen Baki Ekiz anıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Bombalı saldırıda katledilen Baki Ekiz anıldı

Bombalı saldırıda katledilen Baki Ekiz anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mart 2021 Salı - 16:46Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı - 17:05
Bombalı saldırıda katledilen Baki Ekiz anıldı

CHP Denizli İl Örgütü, 16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Baki Ekiz'i Serinhisar'daki mezarı başında andı.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, CHP Serinhisar İlçe Başkanı Ercan Usta ve partililer, bombalı saldırıda 7 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden Baki Ekiz'in mezarını ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde düzenlenen bombalı saldırıda 7 öğrenci hayatını kaybettiğini, 41 öğrencinin de yaralandığını anımsatan Çavuşoğlu, "Yakın tarihimiz, maalesef bu tür karanlık olaylarla dolu. 16 Mart katliamının aydınlatılması ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması ülkemiz demokrasisi açısından önemli bir adım olacaktır. 43 yıl gibi uzun bir zaman geçmesi ve bu tür olayların birçoğunun hala aydınlatılamamış olması ise demokrasimiz adına büyük bir eksikliktir. Tarih boyunca bizi birbirimize düşürmek için bir takım karanlık eller hep işbaşında olmuştur" dedi.