Akbaba: Gerici zihniyete karşı Türkiye’nin birleştirici gücü olacağız – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Gerici zihniyete karşı Türkiye’nin birleştirici...

Akbaba: Gerici zihniyete karşı Türkiye’nin birleştirici gücü olacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2020 Perşembe - 10:54Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe - 10:54
Akbaba: Gerici zihniyete karşı Türkiye’nin birleştirici gücü olacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, 1990 yılında Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Muammer Aksoy'u saygıyla ve özlemle andıklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partililer olarak gerici zihniyete karşı ilerici ve Türkiye'nin birleştirici gücü olacağız” dedi.

31 Ocak 1990 yılında faili meçhul bir cinayet sonucu öldürülen hukukçu, siyaset adamı ve yazar Muammer Aksoy’n ölüm yıldönümü sebebiyle mesaj yayımlayan CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, “Ankara Baro Başkanı, Türk Hukuk Kurumu Başkanı, CHP Parti Meclisi üyesi, CHP İstanbul Milletvekili, ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’u ölümünün 30. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aksoy’un Türkiye Cumhuriyeti emperyalizmin kıskacı arasındayken tam bağımsızlık ve laiklik mücadelesi verdiğini vurgulayan Akbaba sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak emperyalizme karşı mücadelede en ön safta; Kuva-yı Milliye ruhuyla direnmeye devam edeceğiz. Korkmadan, yılmadan ve sinmeden tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden kazanmak için, mücadelede Kubilaylar, Denizler, Kışlalılar, Üçoklar, Mumcular ve Aksoylar gibi her daim gerici zihniyete karşı ilerici ve Türkiye'nin birleştirici gücü olacağız."