Coronavirüste 3 ayda yeşilden kırmızıya dönen kent: Denizli – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Coronavirüste 3 ayda yeşilden kırmızıya dönen...

Coronavirüste 3 ayda yeşilden kırmızıya dönen kent: Denizli

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 25 Kasım 2020 Çarşamba - 11:38Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba - 16:11
Coronavirüste 3 ayda yeşilden kırmızıya dönen kent: Denizli

Denizli, bir dönem coronavirüs salgınının en düşük görüldüğü illerden olurken, eylül ayıyla birlikte artan vakalarla artık merkezindeki illerden bir oldu. Yeşil ve sarı renklerin hakim olduğu kent, üç ay içinde “yüksek risk” anlamına gelen kırmızıya boyandı.

Denizli, normalleşmeye yönelik kararların alınıp uygulamaya konulduğu mayıs ayına kadar coronavirüs salgınından en az etkilenen illerdendi. Haziran ve temmuz aylarında da salgın düşük seyirli oldu. Ancak bu dönemde sahil kentlerine tatil amaçlı gidişler, düğün, nişan ve sünnet törenlerinin serbest bıkarılması salgının Denizli’deki seyrini ağustos ayıyla birlikte değiştirmeye başladı.

Bayramyeri, Delikliçınar Meydanı, Değirmenönü, Akkonak, Sırakapılar, Karaman, Saraylar, Muratdede, Gültepe, Selçukbey, Yenişehir, Cumhuriyet, Pelitlibağ, 15 Mayıs, Topraklık, Karşıyaka, Dokuzkavaklar, Mehmetçik, Atalar ve Kuşpınar mahalleleriyle sınırlı olan kırmızı bölgeler hızla genişledi.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında düşük riski ifade eden yeşil, orta riski ifade eden sarı renkler, eylül ve ekim aylarında kırmızıya dönüştü. Kasım ayında ise bugün itibariyle Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde, yüksek risk taşımayan mahalle kalmadı.

Acıpayam, Tavas, Sarayköy, Çivril, Buldan, Çameli, Kale, Babadağ ve Çal ilçeleri de coronavirüs salgının yoğun görüldüğü ilçeler olarak dikkati çekiyor.