Site icon D20Haber

Eğitim-İş Denizli Şubesi: Yurt ve pansiyonlar yetersiz

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi üyeleri, Kınıklı Mahallesi’ndeki Amfi Park’ta yaptıkları basın açıklamasıyla yurt problemi yaşayan öğrencilere destek verdi. Şube Başkanı Namık Kemal Aşdoğan, her ile üniversite açılırken, yeterli yurt yapılmamasıyla öğrencilerin barınma konusunda çaresiz bırakıldığını söyledi.

“Yıllar öncesinde köyünden, kasabasından okumak için ilçe merkezine, il merkezine gelen çocuklarımızı pansiyonsuz, yurtsuz bırakıp bilinçli bir şekilde tarikat ve cemaatlerin eline iten zamanın iktidarları, bu çocuklarımızı daha sonra terörist ilan etmekten geri kalmadı” diyen Aydoğan, şöyle devam etti:

“Eğitimin en temel öğelerinden biri okul ise diğer bileşeni de yurt ve pansiyonlardır. Yurt-kur yeterince yurda sahip değildir. Üniversite öğrencilerimizin kalacağı yurt ve pansiyonlar yetersiz düzeydedir.

Devletin resmi inşaat kurumu TOKİ, yurt yapımına ağırlık vermelidir. Kamusal hizmete ağırlık vermesi gereken TOKİ, lüks rezidanslar yapmayı bırakıp geleceğimizi emanet ettiğimiz öğrencilerimizin barınma sorununu acilen çözmelidir.

Bugün binlerce gencimiz kalacak yer sorununu çözemediği için üniversite kaydını dondurmak zorunda kalmıştır. Hiçbir iktidarın 12 yıl emek verip her türlü maddi, ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadele ederek üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin hayallerini ve umutlarını söndürmeye hakkı yoktur. Kim hesabını verecek öğrencilerimizin mağduriyetinin? Kim hesabını verecek anne ve babalarımızın çektiği sıkıntıların bedelini? Kim hesabını verecek öğretmenlerimizin her türlü özveriyle yetiştirdiği gençlerimizin yitip yok olmasının? Ama kararlılıkla hakkımızı aramaya devam edeceğiz, yakındır bir gün elbet hesap da soracağız!

Varlık ve israf içinde saltanat keyfi sürenler, itibardan tasarruf etmeyenler yokluk içinde hayat mücadelesi verenlere hesap vermeye mahkumdur. Eğitim-İş haksızlığa uğrayan gençlerimizin, eğitim emekçilerimizin hakkını aramaya devam edecektir. Kimseye minnet etmeden, boyun eğmeden mücadele edeceğiz. Büyük Atatürk’ün dediği gibi, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Susmayacağız.”

Exit mobile version