Site icon D20Haber

FETÖ’den yargılanırken çıkar amaçlı suç örgütü kurdu

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışmasıyla eğlence mekanı işletmekte iken karışmış oldukları kasten öldürmeye teşebbüs olayı nedeniyle tutuklanan ve işyerlerinin ruhsatı iptal edilen şahısların, serbest kalmalarının ardından beraberlerinde getirdikleri bazı kişiler ile yeni bir işyerini işletmeye başladığı, bu şahısların nitelikli yağma, kasten yaralama, adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit suçlar işleyerek vatandaşların huzur ve refahını bozdukları yönünde bilgiler elde edildi.

7 AY BOYUNCA İZLENDİLER

Suçun tüm yönleri ile tespit edilmesi ve suçu işleyen şüpheli şahısların yakalanması amacıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 7 ay boyunca devam eden operasyonel çalışmalara başlanıldı.

İl genelinde ekiplerce yürütülen çalışmalarda, özellikle umuma açık işyerlerinde meydana gelen asayişe müessir olaylar dikkate alınarak, suça karışan şüpheliler tespit edilip takibe alındı. Kendilerini işyeri çalışanı olarak göstererek, irtibat ve ilişki yönü ile aynı amaç altında bir araya gelen ve organize bir şekilde suç grupları oluşturarak birlikte hareket eden suç örgütleri tespit edildi.

Yine bu çalışmalarda, çıkar amaçlı kurulan suç örgütüne üye şahısların hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalıştıkları, kamu gücünü kullanıyormuş algısı oluşturarak çevrelerinde veya hedef olarak düşündükleri şahıslar üzerinde sistemli bir şekilde tehdit, darp, cebir ve yaralama olaylarını gerçekleştirdikleri, örgüt kapsamında suç işlediklerini gizlemek ve delilleri yok etmek amacı ile eylemlerin kişisel alacak verecek şeklinde göstermeye çalıştıkları, silahlı eylemlerde bulundukları bu şekilde haksız ekonomik kazanç elde etmeye çalıştıkları belirlendi.

31 SUÇA KARIŞTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Kısa zamanda 31 ayrı suçu gerçekleştirerek haksız çıkar sağlamak amacıyla kurmaya çalışan örgütün ve sözde örgüt üyelerinin geçmişte kasten adam öldürme, silahlı tehdit, mala zarar verme, yaralama, yağma, sahtecilik, dolandırıcılık suçlarından birçok suç kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

21 ADRES BASILDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ve TEM şubelerinden ekiplerin de desteğiye düzenlenen operasyonda, biri İzmir’de olmak üzere 21 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 31 olayın faili olarak 29 şüpheli yakalandı.

ELE GEÇİRİLENLER

Bu operasyonda, 11 ruhsatsız tabanca, 15 av tüfeği, 177 tabanca mermisi, 5 kurusıkı tabanca, 5 kama, 1 kılıç, 50 av tüfeği fişeği, 15 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı doküman ve yayın ele geçirildi.

ÖRGÜT LİDERİ FETÖ’DEN YARGILANIYOR

Bu operasyonda çökertilen örgütün liderliğini yapan kişinin daha önce ByLock kullanıcısı olduğu ve Denizli C.Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü suçu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevinde konulduğu ve yargılanma sürecinin halen devam ettiği bildirildi.

Operasyonda ele geçen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı doküman ve yayınlar ile ilgili olarak da yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında Denizli C.Başsavcılığı tarafından ayrıca soruşturma başlatılarak adli işlem yapıldı.

Operasyon kapsamında yakalanan 22 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi ve 13’ü çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Sekiz kişi ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Exit mobile version