Şenel: Binaların yangın güvenliği yeterli mi? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Şenel: Binaların yangın güvenliği yeterli mi?

Şenel: Binaların yangın güvenliği yeterli mi?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2018 Cuma - 12:20Güncelleme: 6 Nisan 2018 Cuma - 12:20
Şenel: Binaların yangın güvenliği yeterli mi?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çıkan ve kısa zamanda hastane binasını kullanılamaz hale getiren yangın felaketinin herkes için çıkarılması gereken önemli dersler içerdiğini belirterek, “Binaların yangın güvenliği yeterli mi?” diye sordu.

Yönetmeliklerin yenilenmesinin yeni yapılacak binalar ile ilgili bir takım düzenlemeler ve iyileştirmeler içerse dahi, yaşanan felaketin"mevcut binaların yangın güvenliği acaba yeterli midir?" sorusunu akla getirdiğini belirten İMO Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, özellikle okul, kreş, hastane, sinema ve tiyatro salonları, kongre merkezleri gibi vatandaşların yoğun şekilde kullandığı mevcut yapıların yangın güvenliğinin ivedilikle masaya yatırılması gerektiğini dile getirdi.

Yanıcı ve yakıcı bileşenler içeren, kolayca tutuşabilen teknoloji ile üretilen cephe kaplama malzemelerinin kullanıldığı bu tür binaların şimdiden tespit edilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Şenel, İnşaat Mühendisleri Odası olarak ilgili idareleri bu konuda çalışma yapmaya, bir ajanda oluşturarak eylem planı hazırlamaya ve önlem almaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.