Site icon D20Haber

DTO Heyeti, Türk diplomatlarla Köln’deki yemekte buluştu

Dünyanın gıda sektöründeki en önemli organizasyonundan biri olarak gösterilen Anuga Fuarı nedeniyle Almanya’da bulunan DTO Heyeti, tempolu bir günü daha geride bıraktı. Almanya’daki 3. günü, Türk ve Alman gıda şirketlerinin üretim tesislerini gezerek geçiren yaklaşık 40 kişilik DTO heyeti, yoğun geçen günü, oda yönetimi tarafından verilen yemekle sonlandırdı.

Köln’de faaliyet gösteren Asmalı Konak isimli bir Türk restoranında verilen yemekte, Vali Ali Fuat Atik ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in de eşlik ettiği kafile ile Almanya’da görev yapan Türk diplomatlar bir araya geldi.

BAŞKONSOLOS VE ATEŞELER DE HAZIR BULUNDU

Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu’nun hazır bulunduğu yemeğe, Düseldorf Ticaret Ateşeleri Anıl Gürtuna Kaya ve İrem Ekmekçi Konuk da katıldı.

İNCEÖREN YALNIZ BIRAKMIYOR

DTO Heyeti’ni ve kent protokolünü Köln ziyaretinde bir an olsun bırakmayan Avrupa Denizliler Derneği Başkanı Ali İnceören de bazı dernek yöneticileriyle birlikte yemekteydi. Vali Atik, Milletvekili Tin ve DTO Başkanı Erdoğan’ı Almanya gezisinde yakın markaja alan İnceören, “Amacımız hemşerilerimize Denizli’ye yakışır bir ev sahipliği yapmak” diye konuştu.

HEYETİN ZİYARETLERİ

Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve DTO Meclis Üyesi Öztürk Taştan, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya’yı ziyaret etti. 

DTO Heyeti, ziyaretler kapsamında Egetürk Wurst- Und Fleıschwaren­Fabrıkatıon Gmbh & Co. Kg entegre et ürünleri tesisini de gezdi. Günlük 100 ton sucuk üreten tesisin yıllık cirosunun 170 milyon euro olduğu, 200 çalışanının bulunduğu belirtildi.

Bu arada, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, ziyaretin anısına şirketin genel Müdürü Ahmet Eden’e Denizli Horozu biblosu hediye etti. Ege’nin uluslararası üne kavuşmuş bir markası Egetürk’ün Denizli’ye de yatırım yapmasının kendilerini son derece mutlu edeceğini söyleyen Erdoğan, “Yeni tesisleriyle daha da büyümesini temenni ettiğimiz bu dev markayı en kısa zamanda şehrimizde de görmek isteriz. Bizlere örnek tesislerinizin kapılarını açmanız ve tüm çalışanlarınızla kafilemize gösterdiğiniz samimiyet, sıcaklığınız ve yakın ilginizden dolayı da teşekkür ederiz” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, MÜSİAD Kuzey Ren Vestfalya (NRV) Başkanı Bahattin Yılmaz’la da bir araya geldi. Başkan Erdoğan’a Milletvekili Tin ile Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu, eşlik etti. Erdoğan, ziyaret sonrası “Sayın Yılmaz’a Denizli’mizi anlattık. Gurbetçilerimiz, Almanya’daki iş insanlarımız ile iki ülke arasındaki ticari ilişkinin artırılması ve iş birliği yapabileceğimiz alanlar üzerine istişarede bulunduk” açıklamasını yaptı.

Bu arada, Anuga 2021 Gıda ve İçecek Fuarı ve bir dizi işletmede teknik inceleme gezisi için Almanya’da bulunan Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) üyelerinden oluşan kafile, Türk yatırımcılar Algin ve Anil Artar kardeşlerin uluslararası markası Altın Gıda Ödüllü Artar Brot GmbH ekmek fabrikasını da ziyaret etti.

Exit mobile version