Site icon D20Haber

DTO Başkanı Erdoğan: Biz kocaman bir aileyiz

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, oda üyelerinin de katılımıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, görevde bulunduğu 1,5 yılın değerlendirmesini yaptı. “Varoluş nedenimiz üyelerimizdir” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, buna uygun hizmet anlayışıyla çalıştıklarını, eğitim ve kurslar ile fuar gezileri düzenlediklerini söyledi.

Üyelerin ekonomik sıkıntılarına çözüm getirebilmek için KOSGEB desteklerinin yanı sıra DTO’nun olanaklarını da değerlendirdiklerini anlatan Erdoğan, 600’e yakın oda üyesine 43 milyon lira tutarında “nefes kredisi” kullandırdıklarını, aynı kredi desteğinin bu yıl da devam edeceğini, nisan ayında başvuruların alınacağını kaydetti.

Denizli’nin 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu ifade eden Erdoğan, “STK’ların başında bulunanlar buna uygun hizmet vermek zorunda. Ekibimizle birlikte en iyi hizmeti vermek, üyelerimizin işini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Biz 17 bin üyesiyle kocaman bir aileyiz” dedi.

Görevde bulunduğu sürede gerçekleştirilen proje ve hizmetlerle ilgili de bilgi paylaşan Erdoğan’ın basın toplantısından satır başları şöyle:

FUAR VE İŞ GEZİLERİ

Fuar ve iş gezileri düzenledik. 200 üyemizi, fuar ziyaretleri ve iş gezisi organizasyonlarıyla yurt dışındaki önemli etkinliklere götürdük. Almanya, Dubai, Tayvan, Sudan ve benzeri ülkelere geziler yapıldı. 550 üyemizle yurtiçindeki fuarlara katıldık. 2 bine yakın vatandaşımıza KOSGEB destekli girişimcilik eğitimi verdik. Bu sayede 1 yıl gibi kısa bir sürede195 vatandaşımız kendi işini kurdu. Bu firmalarda 360 kişi istihdam edildi. Bu işletmelerin yüzde 65’i ise kadınlar tarafından kuruldu. AB projemiz kapsamında, işi olmayanlara ısı, su ve ses yalıtımı eğitimi verildi. Mesleğinde nitelikli eleman haline gelmek isteyenlere kaynakçılık eğitimi verdik ve devam ediyoruz. 25 genç ve kadın girişimcilere tekstil moda desen tasarım eğitimi sağladık.

Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlamak, fırsat tanıyıp iş ve meslek sahibi olmalarını kolaylaştırmak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile başlattığımız Kız Kardeşim Projesi’nde,198 bayan girişimciye eğitim verdik. Ayrıca, TOBB Denizli İl Kadın ve Genç Girişimcileri Kurulu’nun koordinatörlüğünü yürütüyoruz.

KGF VE EXİMBANK KREDİLERİ

Denizli Platformu Dönem Sözcülüğü görevini de yürüttüğümüz bu dönemde, şehrimizdeki iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket edip, gücümüze güç kattık; finansmana erişime yönelik girişimlere öncülük ettik. Bu sayede 7 Nisan 2017’de Türk Eximbank Denizli Şubesi açıldı. Eximbank, 2017 yılında Denizlili ihracatçımızın ihracat miktarının yüzde 40’ını kredi olarak kullandırdı. Bu oran, yaklaşık 1 milyar 200 milyon Dolar’a tekabül etmektedir. Kredi Garanti Fonu Denizli Şubesi artık üyelerimize daha yakın, çünkü DTO binasında hizmet veriyor. 2017 yılında DTO’daki KGF Şubesi’nden Denizli’deki 6 bin 750 firmaya 3 milyar 550 milyon TL’lik kefaletle 3 milyar 900 milyon TL kredi kullandırıldı. 2017 yılında KOSGEB tarafından Denizli’de bin 47 firmaya, 17 milyon 510 bin TL destek verildi. TOBB nefes kredisinden Denizli’de 554 firma 42 milyon 500 TL kullandı.

TASARIM MERKEZİNDE DENİZLİ İLK 3’TE

Çabalarımız sayesinde bugün Denizli’de 21 tasarım merkezi var. Nüfusa göre oranladığımızda İstanbul ve İzmir gibi iki metropolün ardından Türkiye’de ilk 3’teyiz.

ŞİRKET KURULUŞU KOLAYLAŞTI

Girişimlerimiz sonucunda şirket kuruluş işlemlerinin tümü artık DTO’da yapılıyor. 7 prosedür 1’e indi. ilan bedeli, tescil harçları, Sermaye şirketleri için (on binde dört olan) Rekabet Kurumu payı DTO’da tahsil ediliyor. Üyelerimiz, birçok işlem için başka resmî kurumlar ile bankalara gitmekten kurtuldu. Onlar adına biz tahsil edip ilgili hesaplara yatırıyoruz. Ticari defter onayları, ana sözleşme ve imza beyannamesi onay işlemleri artık DTO’da yapılıyor.

Yine girişimlerimiz sonucunda limitet şirketlerin kuruluşunda bankaya yatırılan yüzde 25 oranındaki bloke edilen tutar kaldırıldı. İnşaat izinlerinde mevcuttaki 18 prosedür 6’ya indi. Belediyelerde yapılan 12 işlem de 5’e indirildi. Yapı denetiminde inşaat ruhsatındaki imza sayısı 18’den 1’e düştü.

TEKNİK TEKSTİLE DÖNÜŞÜM

Denizli’de teknik tekstile dönüşüm için AB fonlarından 3 milyon 600 bin euro kaynak sağlandı.
Proje kabul edildi, imzalandı. Diğer illerden de katılımla çalıştay yapıldı. 9 Eylül ve Pamukkale üniversitelerinden akademisyenler ile iş dünyasından katılımcılarımızı buluşturduk. Uygulamaya başlıyoruz.

DTO, DENİZLİ İLE MERKEZİ YÖNETİM ARASINDA KÖPRÜ

DTO artık neredeyse hiç durmuyor, gece gündüz demeden çalışıyor. 7/24 çalışan online bir kurum haline geldi. Bugüne kadar olduğu gibi en genç girişimcimizden en yaşlı üyemize kadar her kesimden ve her sektörden insanımızın kapısını çalmaya devam edecek, ulaşılmadık isim bırakmayacağız. Hedefimiz, artık büyükşehir olan Denizli’mizde kısa zamanda adım atmadık yer bırakmamaktı. Hep bu doğrultuda çalıştık. Hep katılımcı, çoğulcu, yeni fikirler ile işlerin önünü açacak bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Nasip olursa, yeni dönemde de böyle devam edeceğiz.

Bizler, 92 yıllık köklü bir geçmişi olan, gücünü 17 bine yaklaşan üyesinden alan, Denizli’miz ile ülkemizi idare edenler arasında sağlam bir köprü olduğumuza inanıyoruz. Bugüne kadar ki yaptıklarımız da gösterdi ki, bu anlamda arz ve talep arasındaki en hızlı iletişim kanalıyız. Bugüne kadar da tüm çağrılarımız kısa zamanda karşılık buldu. İnşallah, yine öyle olacak.

ORTAK PAYDA DENİZLİ

Değerli dostlar, bugün buradaki mutluluğumuza ve heyecanımıza eşlik eden eşimiz, çocuklarımız, anamız babamız ya da kardeşlerimiz yok belki ama gördüğünüz gibi daha kalabalık bir aile olarak bu salondayız. Biz, farklı farklı hayatlar yaşasak da hayata hep aynı pencereden, “ortak paydamız Denizli” özelinden baktık. Bugüne kadar her ne yaptıysak da hep birlikte yaptık. Ve bu bir başarıysa eğer, bunda bizim ile vatandaşımız arasında doğru ve sürekli iletişimi sağlayan, yapılanların kamuoyuyla paylaşılmasında ve umuma mal edilmesinde katkı koyan siz değerli basın mensuplarının da büyük payı var. Hepinize teşekkür ederiz.

Exit mobile version