Site icon D20Haber

Tasarım projesiyle sokak hayvanlarına yuva

Markanın kurucularından Bedrettin Boz, 2014 yılında 3 kişi olarak çıktıkları yolda büyüyerek 25 kişilik bir ekip haline geldiklerini, ürünlerin ambalajlarında hiçbir şekilde plastik kullanmadıklarını, ürün kutularını da sokakta yaşayan kediler ve kuşlar için yuvaya dönüştürülebilir şekilde tasarladıklarını belirtti.

AVRUPAYA AÇILDILAR

2017 yılında Avrupa’da ikinci merkezlerini açtıkların ifade eden Boz, markanın ortaya çıkış hikâyesini şöyle anlattı:

“2014 yılında Denizli’de 3 kişilik bir ekip ile kurulduk ve şu anda 75 bin müşterisi olan, tüm dünyadan siparişler alan bir marka olduk. 2017 yılında Almanya’nın Solingen kentinde ikinci bir merkez açtık. Şu anda 25 kişilik bir ekiple dünyanın her yerine ihracat yapan ve üretim bandı düşünüldüğünde 100’lerce kişiye istihdam sağlayan bir marka haline dönüştük. Bir Türk markası olarak pazarda olmayan Metal Wall Art kategorisini oluşturduk.

Tasarımlarımızda minimalist yaklaşımları benimsiyoruz. Aslında yaptığımız şey ırmak kenarındaki bir kayayı süsleyip, onu bir sanat eserine dönüştürmeye benziyor. Basmakalıp bir metali, dikkatleri üstüne toplayabilen bir ürün haline getirmek. Ama her zaman ilk hedefimiz, tanıdık malzemeleri farklı fikirlerle bir araya getirip ortaya eşsiz bir tasarım koymaktır. Bu nedenledir ki bu zamana kadar kanıtladığımız ve aslında en önemli olduğunu bildiğimiz şey malzemeden çok, ürünün ardındaki fikir anlayışıdır”.

HER ÜRÜN AMBALAJI KEDİ VE KUŞLARA YUVA OLUYOR

Marka olarak sosyal sorumluluk projesine de imza atan Hoagard, ürünlerinin ambalajlarını da kedi ve kuşlar için yuvaya dönüştürülebilir şekilde tasarladı. Hoagard’ın kurucu ortaklarından Çağrı Ayten, tasarımlarının doğa ile uyumlu, çevreye duyarlı olması için özen gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Biz çevre dostu bir firmayız ve plastik ambalaj kullanmıyoruz. Akıllı ve düşünceli tasarımlara önem veriyoruz. Bu yüzden Hoagard’ın 50×70 cm tasarımlarının kutuları kuşlara yuva, 70×100 cm büyüklüğündeki kutuları ise evsiz kedilere ev oluyor. Müşterilerimiz bizden aldıkları ürünlerin kutularını çöpe atmak yerine üzerinde işaretli yerlerden keserek, parçaları da kolayca birleştirerek sokakta yaşayan hayvanlara yuva yapabilir ve onlara korunaklı bir alan oluşturabilir. Böylece sokakta yaşayan canlar için de bir şeyler yapmış olduk. Kedi ve kuşlara birer yuva verilmesini sağlamak bizi çok mutlu ediyor.”

DENİZLİ (İHA)

Exit mobile version