Site icon D20Haber

Protokolün ardından enerji verimliliği ölçümleri başladı

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile MMO Denizli Şubesi Başkanı Prof Dr Harun Kemal Öztürk, dün imzaladıkları protokolün ardından bugün sahaya indi. Erdoğan ve Öztürk, DTO Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino, Proje Yöneticisi Ayşegül Çivi, Denizli ABİGEM AŞ Direktörü Sıdıka Arıkan ve Makine Mühendisi Zekai Göksel Parlar ile birlikte şirketleri ziyaret etti.

Heyetin ilk durağı Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki TİMA Yıkama Boyama Limitet Şirketi oldu. İşletmenin sahipleri Esra Kasapoğlu ve Mehmet Aydın, heyete faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Makine Mühendisi Zekai Göksel Parlar ise elektrik, su ve doğal gaz kullanımına ilişkin tespitlerde bulundu.

ERDOĞAN: ENERJİ TÜKETİMİNDE ÜST DÜZEY VERİMLİLİĞE ULAŞMALIYIZ

İşletmelerin enerji ile ayakta kaldığını söyleyen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Enerji olmadan üretim olmaz. Enerjiyi tüketirken üst düzey verimlilik sağlamalıyız ki maliyetimiz azalsın. Biz, bu amaçla Makine Mühendisleri Odamız ile iş birliğine gittik. Bu kapsamda ilk olarak üyelerimizden TİMA’nın enerji verimliliği ölçüldü. Bu protokolümüzün doğrultusunda yürüteceğimiz faaliyetlerimiz, enerji konusunda hem firmamız hem ilimiz hem de ülkemize önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

ÖZTÜRK: EL BİRLİĞİ İLE SANAYİCİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

MMO Denizli Şubesi Başkanı Prof Dr Harun Kemal Öztürk ise, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında sanayicilere destek olma imkânı yakaladıklarını, enerji ölçümlerinin firmalara rapor halinde sunulacağını ve bu kapsamda iyileştirme yapılması gereken hususları da aktaracaklarını söyledi.

ERDOĞAN’DAN ZİYARETLER

Bu arada, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Denizli Teknik Tekstil Merkezi’ndeki hazırlıklarda gelinen aşamayı da yerinde inceledi ve ekipten ayrıntılı bilgi aldı.

Daha sonra da beraberindeki heyet ile Tosunoğlu Tekstil’in sahibi Mehmet Tosunoğlu’nu iş yerinde ziyaret edip, sektörleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. İş insanı Tosunoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan da Tosunoğlu’na gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Erdoğan, üye ziyaretleri kapsamında da 1983’ten bu yana Demirciler Caddesi’nde faaliyet gösteren Derya Ticaret’e de gitti. Firmanın sahipleri Ozan Kıbrıslı ile babası Orhan Kıbrıslı’dan sektörleriyle ilgili bilgi alan Erdoğan’a, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin eşlik etti.

Exit mobile version