Site icon D20Haber

Denizli’nin temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanan eksik iş gününe rağmen ihracattaki artışın sürdüğünü, Denizli ihracatının 2020 yılının haziran ayından beri yükseldiğini belirtti.

Temmuz ile birlikte birlikte Denizli ihracatındaki artış trendinin 14 aya taşındığını kaydeden Memişoğlu, “Özellikle 2020 yılının mart, nisan ve mayıs aylarında covid-19 pandemisi dolayısıyla ihracatımız etkilenmişti. Ancak, 2020’nin ikinci yarısından itibaren artmaya başlayan ihracatımızı üst üste kırılan rekorlarla taçlandırmayı başardık. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Denizli ihracatı yüzde 10,1 artarak 327 milyon Amerikan Doları olarak kaydedilirken, DENİB üyelerince yapılan ihracat yüzde 18 artışla 255 milyon Amerikan Doları’na ulaştı” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin temmuz ayı ihracatında lider sektörün tekstil-konfeksiyon, en çok ihracat gerçekleştirilen ülkenin ise İngiltere olduğunu belirten Memişoğlu şöyle devam etti:

“Temmuzda tekstil-konfeksiyon sektörümüzün ihracatı yüzde 1 artışla 142 milyon dolar olurken, elektrik ve elektronik sektörümüzün ihracatı yüzde 14,3 artışla 55,6 milyon dolar, demir-demir dışı metaller sektörümüzün ihracatı yüzde 78,7 artışla 54,3 milyon dolar, madencilik sektörümüzün ihracatı ise yüzde 4 artışla 20,2 milyon dolar olarak kaydedildi.

Ülke bazında ihracat verilerine baktığımızda ise, lider ülke İngiltere oldu. Temmuz ayında ilimizden İngiltere’ye 48 milyon dolar, ABD’ye 35,7 milyon dolar, Almanya’ya 33,4 milyon dolar, İtalya’ya 22,3 milyon dolar ve İsrail’e 15,6 milyon dolar ihracat yapıldı.

Önemle üzerinde durduğumuz konulardan biri de katma değerli ihracat. Ocak-temmuz döneminde kilogram başına ihracatımız 2 Amerikan Doları’nı aştı. Geçtiğimiz sene aynı dönemde bu değer 1,64 Amerikan Doları idi. İhracat rakamlarımızla birlikte katma değerli ihracatımızın da yükseliş göstermesi, ihracatımızın sağlıklı yapısı ve sürdürülebilirliği noktasında önem arz ediyor.”

Exit mobile version