Site icon D20Haber

Denizli’nin devlerine DESİAD’dan plaket

Plaket törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, GESİFED Başkanı Aysun Nalbant, KONDA A.Ş. Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve DESİAD üyeleri katıldı.

DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, törende yaptığı konuşmada, sürekli krizi konuşmanın negatif etki yarattığını belirterek, “Bugün içinde bulunduğumuz konjonktürden bahsetmeyeceğim. Aslında biz reel sektör olarak o kadar çok konuşuyoruz ki bu konuyu, her birimizi negatif motive etmeye başladı. Bu konuda bizlerin birey olarak yapabileceği bir şey de yok. Ağlayalım, sızlayalım tamam. Değişen hiçbir şey olmuyor. Dolayısıyla halihazırdaki pozisyona uyum sağlama zorunluluğumuz var” dedi.

 

“KRİZİN HARMAN OLDUĞU COĞRAFYADAYIZ”

Ağlamanın, sızlanmanın krize çözüm olmadığını ifade eden Konyalıoğlu, “Şartlar ne olursa olsun bizlerin işletmelerimizi ayakta tutmak gibi bir zorunluluğumuz var. O kadar çok krizle karşılaşıyoruz ki, o krizle şaşkına dönmektense durumdan nasıl fırsat çıkarabilirize bakmalıyız. Kriz denilen şeyin harman olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Hava gibi, su gibi içinde bulunduğumuz ortama uyum sağlama zorunluluğumuz var. Bu yüzden de krizi konuşmanın bir esprisi olmadığını düşünüyorum. Hepimiz günümüzde tek para eden şeyin bilgi olduğunun farkındayız artık. Bugün hangi sektörde olursak olalım şirket stratejilerimizi bir teknoloji firması gibi geliştirmemiz gerekiyor. Bir mandıra sahibi olabiliriz, iplik fabrikamız olabilir, otomobil satıyor olabiliriz; ne olursa olsun artık basit, yenilikçi ürünlerimiz yoksa, şaşırtıcı pazarlama yöntemlerini geliştiremiyorsak şirketlerimizi geleceğinin uzun olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

PLAKET ALAN ŞİRKETLER

Tören, Türkiye’nin büyük şirketleri sıralamasına girenlere plaket verilmesiyle sona erdi. Plaket verilen şirketler şöyle:

Er-Bakır, Aydem, Abalıoğlu Yem, Başak Metal, Sadık Grup, Kocaer Haddecilik, ADM Elektrik Dağıtım, Seval Kablo, Aynes, Menderes Tekstil, Kardemir Haddecilik, Bereket Elektrik, Bereket Enerji Üretim, Eymes, Halil Pekdemir Çiftliği, Pamukkale Kablo, Elsan, Atom Kablo Cemateks, Kaynak İplik, GDZ Enerji Yatırımları, Uğurlular Tekstil, Ozan Tekstil, Küçüker Tekstil, Erikoğlu Emaye Bakır Tel Sanayi, CMK Kablo, Akça Beton, Doksan Tekstil ve Seyran Gıda.

Exit mobile version