Site icon D20Haber

İhracatçılara Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden Ticaret Uzman Yardımcısı Gökberk Sönmez, DTO’daki seminerde katılımcılara ihracatta sağlanan devlet destekleri, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, Ur-Ge, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, pazar araştırması, yurtiçi ve yurt dışı fuarlar, yurt dışı birim marka ve tanıtım, tasarım, marka-turquality ile küresel tedarik zincirine giriş ve Türkiye Ticaret Merkezleri hakkında mevzuatla ilgili güncel bilgiler sundu.

İhracatı Geliştirme Uzmanı Halit Oral Akbay ise, Rusya pazarına ihracat olanakları ve pazara girişte yapılması gereken detaylar hakkında genel bilgilendirme yaptı.

Ticaret Bakanlığı Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğünden İhracatı Geliştirme Uzmanı Emine Çiğdem Kemahlı Kaleli de Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihracat, Çin dış ticaret verileri, gümrük vergileri, pazara giriş konularında bilgi aktardı.

Türk Eximbank Denizli Şubesi’nden Uzman Muhammed Afşar, Salih Kayhan ve Selçuk Ekşi de bankanın kredi sigorta ve garanti programlarıyla ilgili bilgi verdi.

Exit mobile version