Site icon D20Haber

Er-Bakır’ın satışı için görüşmeler yapılıyor

Temelleri Denizli’nin duayen sanayicileri merhum Cafer Sadık Abalıoğlu ve Ahmet Nuri Erikoğlu tarafından atılan, üretimi ve ihracatıyla büyüyerek sektöründe Türkiye’nin önemli kuruluşlarından biri olan Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri AŞ’nin satışı gündemde. Şirketin ortaklarından Erikoğlu Ailesi, Abalıoğlu Ailesi’ne ait hisselere talip oldu.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker, gerçekleşirse Denizli tarihinin en büyük satışı olacak bu gelişmeyi “Erikoğlu, Er-Bakır’da ortağı Abalıoğlu’na ait hisseleri satın almak için masaya oturdu” başlığıyla duyurdu. Ülker, Rekabet Kurumu’na başvuran taraflardan Ahmet Nuri Erikoğlu Holding’in, Er-Bakır’da hissesi bulunan Abalıoğlu Holding, Mehmet Ali Abalıoğlu, İsmet Abalıoğlu, Meral Abalıoğlu, Benay Abalıoğlu, Oğuz Abalıoğlu, Ahmet Abalıoğlu, Beril Abalıoğlu Özharat, Cafer Sadık Abalıoğlu ve Beyza Çaputçu’ya ait hisseleri devralmak istediğini yazdı.

DUAYEN SANAYİCİLER KURMUŞTU

İktisat Bankası kriziyle Ergür Kablo’nun olaylı bir şekilde Erol Aksoy’a geçmesinin ardından Ahmet Nuri Erikoğlu, Bozburun Mahallesi’nde 1983 yılında tesisin temellerini attı. 1984 yılında aynı zamanda dünürü olan iş insanı Cafer Sadık Abalıoğlu’nun da ortaklığıyla yola devam eden Er-Bakır, 70 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 200 bin metrekare alanda üretim yapıyor.

Enerji, telekomünikasyon, otomotiv, medikal, uzay ve havacılık, savunma sanayii, raylı taşıma sistemleri, yenilenebilir enerji gibi sektörlere bakır, bakır alaşım ve alüminyum iletken üretimi yapan Er-Bakır, 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

ABD’de yatırımı bulunan ve yıllık ihracat büyüklüğünün 663 milyon dolar olduğu ifade edilen Er-Bakır, İstanbul Sanayi Odasının 500 büyük şirket listesinde 30’uncu sırada, Anadolu’daki özel şirketler arasında ise üçüncü sırada yer alıyor

Exit mobile version