PAÜ’de Tin’in yeğeni için açılan kadroya mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı – D20Haber
17.04.2024, Çarşamba
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de Tin’in yeğeni için açılan kadroya...

PAÜ’de Tin’in yeğeni için açılan kadroya mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Kasım 2020 Pazar - 15:58Güncelleme: 29 Kasım 2020 Pazar - 20:06
PAÜ’de Tin’in yeğeni için açılan kadroya mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) “kişiye özel” açılan kadrolarla ilgili bir karar daha. Bu kez AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan için açıldığı iddia edilen ve yargıya taşınan kadroyla ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

PAÜ’de kişiye özel açılan kadrolarla ilgili kararlar peş peşe geliyor. PAÜ rektörlüğü, daha önce eski rektör Prof Dr Hüseyin Bağ döneminde Derya Bağ ile birlikte açılan 8 kadroyu 11 Kasım’da iptal etmiş, bununla ilgili Resmi Gazete’de bir ilan yayımlanmıştı.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ

Bu kararın ardından “kişiye özel” açıldığı iddia edilen ve geçen yıl hayli tartışma yaratan bir başka kadroyla ilgili mahkeme kararı geldi. Mahkeme kararı, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in yeğeninin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümüne alınmasını içeren kadro ilanıyla ilgili.

Hatırlanacağı üzere, Türk Hemşireler Derneği, Milletvekili Şahin Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan için “hemşirelik akademik kadrosuna meslek dışı atama” yapıldığı gerekçesiyle itiraz etmiş, ancak PAÜ Rektörlüğü ve YÖK işlem yapmamış, bunun üzerine bir hemşire tarafından “ilanda yer alan ek koşulun ve anılan ilana istinaden yapılmış olunan başvurunun” reddine ilişkin işlemin iptali istemiyle dava açılmıştı.

Geçen yıl kasım ayında, PAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümüne bir Dr öğretim üyesi alımı için açılan kadroya başvuracaklarda “tıbbi biyokimya alanında doktora yapmış olmak, UVB ışığının neden olduğu epidermal hücre hasarında mezenkimal kök hücre tedavisi ile ilgili çalışmaları olmak” şartı, kişiye özel olarak değerlendirilmiş, doğrudan Tin’in yeğenini işaret ettiği öne sürülmüştü.

İşte bu kadroyla ilgili açılan davada mahkeme kararını verdi. Türk Hemşireler Derneği, konuyla ilgili “Yayımlanan kadro ilanında mahkeme dava konusu işlemi hukuka ve hizmet gereklerine aykırı bularak yürütmesini durdurmuştur” açıklamasını yaptı. Açıklama şöyle:

MAHKEME KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

“Hemşirelik akademik kadrosuna, meslek dışı atamaya “yargı dur” dedi. 11.11.2019 tarihli Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanında yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Esasları Anabilim Dalına açılmış olan doktor öğretim üyesi kadrosu için, ‘Tıbbi Biyokimya alanında doktora yapmış olmak. UVB ışığının neden olduğu epidermal hücre hasarında mezenkimal kök hücre tedavisi ile ilgili çalışmaları olmak’ ek koşullarının, hemşirelik mesleğinin temel eğitimini almış ve bu alanda uzmanlaşmış akademisyenlerin başvurabileceği şekilde düzeltilmesine yönelik talebimizi, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na ve ilgili Üniversitenin Rektörlüğü’ne yazılı olarak bildirmiştik. Ancak ilgili kurumlar tarafından ilanın düzeltilmesine yönelik herhangi bir girişimde bulunulmamış, kadroya doktorası biyokimya alanında olan bir öğretim üyesi atanmıştır.

Üyemiz bir hemşire tarafından “ilgili ilanda yer alan ek koşulun ve anılan ilana istinaden yapılmış olunan başvurunun” reddine ilişkin işlemin iptali istemiyle dava açılmış, Türk Hemşireler Derneği davaya, davacı hemşirenin yanında katılmış ve mahkeme dava konusu işlemi hukuka ve hizmet gereklerine aykırı bularak yürütmesini durdurmuştur.

Benzer atama işlemlerinde örnek niteliği taşıyacak bu olumlu gelişmeyi ve davanın devamında da takipçisi olacağımızı siz değerli üyelerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”