PAÜ sanayiye araştırmacı insan desteği sağlayacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ sanayiye araştırmacı insan desteği sağlayacak

PAÜ sanayiye araştırmacı insan desteği sağlayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2020 Cuma - 11:00Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma - 11:00
PAÜ sanayiye araştırmacı insan desteği sağlayacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), TÜBİTAK’ın “sanayi doktora programı” kapsamında sanayi kesiminde ihtiyaç duyulan araştırmacı insan kaynağının karşılanmasına katkıda bulunacak.

2020 yılı TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı sonuçları açıkladı. İlk çağrısı 2018’de yapılan programa, değerlendirmeler sonunda bul yıl aralarında PAÜ’nün de yer aldığı 47 üniversite kabul edildi. TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı’na kabul edilen doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 TL burs, mezuniyet sonrasında ise 3 yıl istihdam garantisi sağlanıyor.

Söz konusu program ile PAÜ, Ozanteks Tekstil Ar-Ge Merkezi ile iş birliğine giderek 3 doktora öğrencisi yetiştirecek. Bu uygulamada, PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Ozan Avinç proje yöneticisi, Prof. Dr. Sema Palamutcu ve Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkıner Güngör de tez akademik danışmanı olarak görev alacak.

Ozanteks Genel Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Mustafa Çörekçioğlu, ortak çalışmayla ilgili “Ozanteks olarak önemli bir ilkemiz olan çevresel sürdürülebilirlik kavramının değerini her zaman ön planda tutmaya gayret gösteriyoruz. Sürdürülebilirliğin gün geçtikçe önem kazandığı bu yıllarda, yazdığımız bu projenin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi çok sevindirici bir haber. Emeği geçen ve geçecek olanlara şimdiden çok teşekkür ederim” dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, “Bu projenin ülkemizin üretimdeki rekabet gücünü artırmaya ve aynı zamanda katma değeri yüksek ürünler üretilerek, ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacağına inancım tamdır” açıklamasını yaptı.