Bağ: BİYOM arazisinde altyapı çalışması tamamlandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Bağ: BİYOM arazisinde altyapı çalışması tamamlandı

Bağ: BİYOM arazisinde altyapı çalışması tamamlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2020 Cumartesi - 15:13Güncelleme: 28 Mart 2020 Cumartesi - 15:14
Bağ: BİYOM arazisinde altyapı çalışması tamamlandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve 2 öğretim üyesinin darp edilmesi iddialarıyla gündeme gelen BİYOM arazisindeki altyapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) ile ilgili açıklamasında, “BİYOM uygulama arazisinin ekili olmayan boş kısmında yaptığımız altyapı çalışması tamamlandı. Bu süreçte Tarım Bakanlığı ve TÜBİTAK desteğiyle yürütülmekte olan tohum projesi kapsamındaki soğanlara hiçbir zarar verilmedi. Her iki kurum bu süreci yakınen takip etti, bilgilendirildi” dedi.

Arazinin üretim yapılmayan bölümünde atık su tahliye borusu geçirmek için hat şeklinde kazı çalışması yapıldığını, bunun ileride yapılması planlanan projeler için gerekli olduğunu kaydeden Bağ, “Söz konusu arazinin boş, ekilmemiş yerinden botanik park projemiz ile planladığımız başka projelerimizin pis su tahliye borusunu geçirmek için 80-100 cm derinliğinde açılan kanal ve boruyu yerleştirip geri kapattık. O alan hali hazırda her türlü bitkinin ekilip dikilmesine müsait bir vaziyettedir. Bu çalışmada kesinlikle bahsedilen tohum projesini aksatacak bir durum olmamıştır” diye konuştu.

NİSAN AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Bağ, farklı türlerden endemik bitkiler, yürüyüş yolları, oturma alanları ve doğa ile iç içe bir yaşam alanı şeklinde planlanan PAÜ Botanik Park’ın nisan ayında hizmete açılacağını, BİYOM yanında açılacak Botanik Park’ın farklı türlerden endemik bitki çeşitlerine de ev sahipliği yapacağını kaydetti.

500 BİTKİ TÜRÜ YER ALACAK

Yapımına geçtiğimiz yılın kasım ayında başlayan Botanik Park’ta toplam 10 bin 600 metrekarelik alanda yaklaşık 500 bitki türünün yer alacağını, ayrıca palmiye adası, kaktüs sukulent bahçesi, kaya ve meyve bahçeleri olacağını ifade eden Bağ, sözlerine şunları ilave etti:

“Soğuk, sıcak ve tropik gibi farklı iklim koşullarında yetişen çeşitli endemik bitki türlerini barındıracak olan 140 metrekarelik bir seranın da bulunduğu botanik bahçemizde ayrıca oturma alanları, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ve 40 kişilik bir amfi bulunmaktadır. Dışarıdan gelecek ziyaretçilere de açık olacak parkımıza gelenlere farklı türden ağaçlar, çalılar ve bitkiler ile doğayla iç içe olacakları bir yaşam alanı sunacağız.”