Öğrencileri için Denizli’yi adım adım dolaşıyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrencileri için Denizli’yi adım adım dolaşıyor

Öğrencileri için Denizli’yi adım adım dolaşıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ekim 2020 Çarşamba - 12:59Güncelleme: 21 Ekim 2020 Çarşamba - 16:31
Öğrencileri için Denizli’yi adım adım dolaşıyor

Denizli’de görev yapan coğrafya öğretmeni Emrah Kocalar devam eden uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin dersten koptuğunu fark etti. Bunun üzerine harekete geçen Kocalar, Denizli’yi adım adım dolaşarak dersleri yerinde anlatmaya başladı.

Coronavirüs salgını sebebiyle eğitim online olarak yapılmaya başlamasının ardından coğrafya öğretmeni Emrah Kocalar, öğrencilerin internet ortamında derslerden uzaklaştığını ve canlı derslerde ise dikkatlerinin dağıldığını fark etti. Okullarda yüz yüze eğitimler tam olarak başlamadığından dolayı öğrencilerin imkanları doğrultusunda evde de tekrar yapması için konuları anlatmak için bölge bölge dolaşmaya başlayan Kocalar, dersleri anlatırken bunları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Bu çekimleri sosyal medyada ve öğrencileri ile paylaştığını söyleyen Kocalar, derslerin ilk güne göre daha verimli geçtiğini kaydetti.

KONULARI YERİNDE ANLATIYOR

Pandeminin eğitim sürecini etkilediğini belirten Kocalar, öğrenciler için internet ortamından eğitimin başlarda zevkli olduğunu ancak zaman geçtikten sonra sıkıldıklarını fark ettiğini söyledi. Öğrencilerinin derse olan ilgilerini tekrardan kazanabilmek için bir şeyler yapmaya karar verdiğini anlatan Kocalar, “ Kendime ‘coğrafya konularını git olaylarını yerinde anlat’ dedim. Örneğin, hidroelektrik santralleri ya da yenilenebilir enerjiler için Adıgüzel Barajı'nın olduğu yere geldik. Burada videoları çektikten sonra bunları internete yükleyerek öğrencilerin derse olan ilgisi hem artacak hem de uzun süre akıllarında kalacak” dedi.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLER İÇİN DE YOUTUBE KANALI KURDUK”

İlk başta sadece öğrencileriyle yaptığını ifade eden Kocalar, “Ben bu işi yapmıştım ama onlardan almış olduğum güzel dönüşler sonrası bunu sadece kendi öğrencilerimle sınırlı kalmasın diye bütün öğrenciler için de Youtube kanalı kurduk. Bu kanala da çekmiş olduğumuz görüntüleri yüklüyoruz. Öğrenciler hem dersi yerinde dinliyor ve o sıkıcılıktan kurtulmuş oluyorlar” şeklinde konuştu.

DENİZLİ (İHA)