Site icon D20Haber

Anaokulunda masal şenliği

Ahmet Çalışkan Anaokulu’nda, “Geçmişin İzinde Masallar” teması ile 2. Geleneksel Masal Şenliği düzenlendi. Şenliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Mustafa Vural, okulun hayırseveri Ahmet Çalışkan ve eşi Sıdıka Çalışkan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ahmet Çalışkan Anaokulu bahçesinde oluşturulan 5 farklı masal anlatım alanında, öğretmen Hürriyet Burhan ve 13 öğrenci velisi, gün boyunca farklı okullarından gelen yaklaşık bin öğrenciye masal anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şenlikle ilgili “Masal Şenliğimiz her yıl daha fazla öğrenciye ulaşıyor. Geçtiğimiz yıl çeşitli okullarımızdan 600 kadar öğrencimiz bu şenliğe katılmıştı. Bu sene neredeyse bu sayı ikiye katlandı. Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunun içerisinde de okulumuzun gerçekleştirmiş olduğu proje benzeri hedefler var. Çocuklarımıza sadece günümüzü değil, geçmişimizi de aktarmalıyız. Geçmişteki hikâyelerle büyümeleri kültürümüzün nesiller boyu taşınması açısından büyük önem arz ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Exit mobile version