Oğuz: Okullar steril hale getirildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Oğuz: Okullar steril hale getirildi

Oğuz: Okullar steril hale getirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 18:05Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 18:05
Oğuz: Okullar steril hale getirildi

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz , hafta sonunda yapılacak LGS için hazırlıkların tamamlandığını, okulların steril hale getirildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, coronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında öğrencilerin güvenli bir şekilde sınavlara katılmaları içinokullarda kullanılacak maske, dezenfektan, siperlik ve yüzey temizleyicilerin meslek liseleri tarafından üretilerek dağıtımının gerçekleştirildiğini bildirdi.

20 Haziran’da yapılacak olan LGS’ye tüm okulların hazır olduğunu kaydeden Oğuz, “LGS uygulanmasında öğrencilerimizin ve velilerimizin endişe duymamaları gerektiğini, eğitimciler olarak okullarımızda bina girişlerinden tutunuz, sınıf kapı kolların, masa, sıra ve lavabolar tek tek streil hale getirildi. Sınıflardaki oturma düzeni sosyal mesafe kuralları çerçevesinde planlandı. İki oturum arasında salonların havalanması açısında ara verilecek. Sınav görevlileri çocuklarımızın ve kendi sağlıkları açısından maske, eldiven ve sperlik takacaklar. Bugün itibaren tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Okullarımız sınavın yapılacağı gün kapılarını öğrencilere açacaklar. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında öğrenciler, 2020 LGS’ye kendi okullarında girecek. 256 okuldaki bin 360 derslikte gerçekleştirilecek sınava 19 bin 254 öğrenci katılacak.